Tajni mehanizmi tela

Kako da štucanje i mučninu zaustavite dodirom?

Budite sami svoj doktor - otkrijte skrivene talente svog tela i otarasite se nesvestice, štucanja i opekotina
Medicina
09:16h
Kako da štucanje i mučninu zaustavite dodirom?

Pred vama su tajni lekovi protiv brojnih tegoba, za koje recept ima vaše telo. Zato, otkrijte kako da na jednostavan način izađete na kraj sa sledećim problemima.

Nesvesticu sprečite prekrštenim nogama i zgrčenim stomakomOsetite li nesvesticu, jednostavno sedite, prekrstite noge i snažno zgrčite trbušne mišiće. Napinjanjem mišića vratićete krvni pritisak u normalu i ponovo preusmeriti krv u srce i mozak, što će smanjiti rizik od nesvestice za 30 posto, tvrde istraživači sa Univerziteta u Amsterdamu.

Zaustavite suze gutanjem hraneNajpre pročistite grlo, nakon čega ćete osetiti potrebu da gutate hranu, pri čemu se jezik podiže te blokira meko nepce i tako sprečava plakanje, tvrdi Rebecca Nagy, stručnjak za meditaciju. Tajnu je, tvrdi, otkrila brojnim devojkama, koje su uspele da zadrže suze na venčanjima.Češkanjem uva zaustavite svrab u grluAko lagano češkate ušnu resicu i spoljašnji deo uva, zaustavićete svrab u grlu, tvrdi dr. Scott Schaffer, predsednik Centra za uvo, grlo i nos u Nju Džersiju (New Jersey).Sprečite ožiljke od opekotinaSledeći put kad se opečete, ne uzimajte led. Očistite kožu oko opekotine i lagano je vrhovima prstiju pritisnite. Led će brže zaustaviti bol, no ovom metodom kožu vraćate na pravu temperaturu pa neće ostati ožiljci.Spavanje na levom boku leči gorušicuAko spavate na leđima ili desnom boku kiselina iz želuca se nesmetano podiže, zbog čega možete osećati gorušicu. Ukoliko patite od čestih gorušica, spavajte na levom boku, jer u tom položaju sprečavate želudačnu kiselinu da krene na gore.Utrnulost uklonite pomeranjem glavePomeranjem glave s jedne na drugu stranu možete vrlo brzo osposobiti utrnulu ruku. Utrnulost je često rezultat stegnutosti živaca u vratu, a kad pomičete glavu, oni se opuste. Živci iz donjeg dela tela (ispod pojasa) nalaze se u donjem delu leđa, pa za noge ovaj trik ne vredi, već u borbi protiv utrnule noge morate da hodate.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs