Na domaći način

9 namirnica za lepotu

Otkrivamo vam devet kozmetičkih proizvoda koje možete pronaći u svojoj kuhinji
Nega
18:56h Autor:
9 namirnica za lepotu

Možda i koristite skupocene kreme i druge proizvode za ulepšavanje kako biste imali prekrasnu kožu i kosu. Ipak, mi smo se odlučili za malo drugačiji pristup. Donosimo vam devet kozmetičkih proizvoda koje možete pronaći u svojoj kuhinji.

Mleko - hidratantna krema, piling i sredstvo za skidanje šminkeMleko može delovati kao hidratantna krema i piling. Ono kožu čini mekanom i glatkom te je oslobađa suvoće. Nestalo vam je sredstva za skidanje šminke? Mleko je savršena zamena, jer odlično uklanja šminku i nečistoće koje se skupljaju u porama kože. Natopite vatu mlekom i očistite lice. Nakon toga, lice isperite mlakom vodom. Jogurt - hidratantna kremaMlečna kiselina koju jogurt sadrži funkcioniše kao prirodna hidratantna krema čineći kožu mekanom i lepom. Nanesite ga na lice kao masku i ostavite 5 do 10 minuta. Nakon toga temeljno isperite lice mlakom vodom. Paradajz - protiv bubiljicaBubuljicama su potrebni dani pa, čak, i sedmice pre nego što nestanu. Kozmetički proizvodi protiv bubuljica, osim što su skupi, nisu preporučljivi za svakodnevno korišćenje zbog visokog sadržaja raznih hemikalija. Umesto njih, koristite paradajz. Jednostavno nanesite nerazređen koncentrat paradajza na vrat i lice. Ovo je posebno pogodno za dame čija je koža osetljiva na kreme. Med - protiv bubuljica i osipaPored toga što pomaže u lečenju raznih oboljenja, med čini čuda i na vašoj koži. Bilo da se radi o izbijanju bubuljice ili osipu, med je najbolji lek. Jednostavno nanesite med na kožu i ostavite 15 do 20 minuta. Vaša koža će vremenom sijati.

Banane - sredstvo za čišćenje kožeZbog visokog sadržaja kalijuma, banane deluju kao prirodno sredstvo za čišćenje kože. One vašu kožu, tokom vremena, čine mekanom i glatkom. Takođe, diskoloracija kože može se veoma lako popraviti uz pomoć pirea od banane. Izgnječenu bananu jednostavno nanesite na kožu lica i vrata i ostavite 10 minuta. Da biste imali lepa i njegovana stopala, u te svrhe možete koristiti banane. Jagode - sprečavaju pojavu bora, oslobađaju od akni, izbeljuju zube, Kako biste sprečili stvaranje bora, zamenite skupe kreme jagodama, jer jagode sadrže više antioksidanata od bilo koje kreme. Pored toga, salicilna kiselina koju one sadrže u izobilju, može vam pomoći da se oslobodite akni i izbelite zube. Jednostavno umočite četkicu za zube u pulpu (pire) od jagoda i ostavite je da stoji 5-6 minuta pre nego što počnete sa četkanjem. Za čišćenje akni, mažite lice svaki dan čistim, izgnječenim jagodama. Avokado - lek za suvu kožu, regenerator za kosuVerovatno ste imali priliku da vidite da je avokado veoma čest gost u raznim preparatima za negu kože. Zbog visokog sadržaja ulja, maska od avokada je odličan lek za suhu kožu. Pored toga, on je i odličan regenerator. Jednostavno ga nanesite na kosu pre ispiranja. Naravno, u oba slučaja je potrebno da avokado dobro izgnječite i da od njega napravite pastu.

Citrusi - piling, jača nokte, podstiče sjaj koseCitrusi, poput limuna i pomorandže, odlični su kozmetički proizvodi. Kora limuna se može koristiti kao piling za masnu kožu. Limun je, takođe, odličan za slabe i bezbojne nokte. Jednostavno izribajte nokte 2 puta sedmično limunovom korom. Osim kože i noktiju, pomenuti citrusi vašoj kosi mogu dati sjaj. Iscedite pomorandžu i limun i pomešajte ih sa vodom. Dobijenu smesu ubacite u bocu sa raspršivačem i koristite kao lak za kosu. Jaja - zateže pore, regeneriše kosu, otklanja perutBelanac je verovatno najbolji deo jajeta. On pomaže da se zategnu otvorene pore. Žumance deluje kao odličan regenerator za vašu kosu. Ono hrani kožu glave i može vam pomoći da se rešite peruti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs