Lekovita svojstva popularnog napitka

Pivo hidrira više od vode i ubija bakterije

Podignite nivo vitamina B u organizmu pomoću ovog magičnog napitka i zaštitite se od bolesti
Medicina
15:22h
Pivo hidrira više od vode i ubija bakterije
Foto: Thinkstock

Antibakterijska funkcija piva i činjenica da daje hidratantnost organizmu čini da ovaj napitak bude obavezna doza za sve one, koji imaju zdravstvenih problema. Ako uživate u svakom gutljaju piva, obradovaće vas informacija da vaše omiljeno piće ima i lekovita svojstva.

1. Pivo hidrira više od vode

Istraživači sa Univerziteta Granada u Španiji dobili su Nobelovu nagradu za ovo vredno otkriće. Nakon 25 meseci testiranja ispitivani su studenti, koji su bili na traci za trčanje sve do trenutka potpune iscrpljenosti. Polovina njih je dobila vodu za piće, a druga polovina špansko pivo. Istraživači su merili nivo hidratacije, motorne veštine i koncentraciju. Prednost je u sva tri slučaja bila na strani studenata koji su popili pivo. Razlozi su šećer, so i mehurići u pivu, koji jačaju sposobnost tela da apsorbuje vodu. Ugljeni hidrati u pivu, takođe, pomažu dopunjavanju kalorija.

2. Ima antibakterijska svojstva

Naučnici u Japanu utvrdili su da jedinjenje humulone predstavlja idealnu zaštitu tela od virusa, koji mogu da izazovu tešku upalu pluća i bronhitis kod dece. Pivo sadrži ovo jedinjenje, pa se zato smatra odličnim sredstvom u borbi protiv bakterija. Neki istraživači preporučuju da bi trebalo popiti i do 30 čaša piva kako biste uništili virus.

3. Podiže nivo B vitamina

Holandska studija je pokazala da su učesnici imali 30 puta više vitamina B u krvi od svojih kolega, koji nisu konzumirali pivo, a dva puta više od onih koji su pili vino. Pivo još sadrži i vitamin b12 i folnu kiselinu, pa zato, iako možda ne volite ovaj napitak zbog njegovog neprijatnog mirisa, ne libite se da ga nekada popijete i tako ojačate vaš organizam.

Ako želite da otkrijete koje su još blagodeti piva i zašto ono jača srce, mozak i kosti, pročitajte ovaj tekst.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs