Obratite pažnju

15 SIGNALA KOJE TELO ŠALJE PRE BOLESTI: Ovako izgleda poziv u pomoć!

Pre nego se razboli, telo nam šalje ove signale

Medicina
Autor:
15 SIGNALA KOJE TELO ŠALJE PRE BOLESTI: Ovako izgleda poziv u pomoć!
Foto: Shutterstock

Od lekara do nadrilekara, svi su saglasni sa jednim - svako od nas treba i mora da sluša svoje telo i signale koje mu ono šalje!

Prepoznajte 15 signala koje nam telo šalje pre nego se razbolimo:

Suva koža Vašem telu nedostaje vitamin E. Uključite orašaste plodove, masnu ribu i biljna ulja u svoju ishranu da biste popunili svoje rezerve.

Krhka kosa i nokti Ovi simptomi ukazuju na nedostatak vitamina B i kalcijuma. Mnogo ih je u proklijalim žitaricama, žitaricama od celog zrna, integralnom hlebu.

Krvarenje desni Postoji nedostatak vitamina C u telu. Nalazi se u luku, belom luku, voću i povrću. Takođe možete piti čaj od šipka.

Loš san i razdražljivost Govori o nedostatku magnezijuma i kalijuma. Ovi elementi u tragovima se nalaze u suvim kajsijama, džemu od kajsije, suvim šljivama i cvekli.

Grčevi noću Takođe govore o nedostatku magnezijuma i kalijuma.

Gruba koža na laktovima Ovo je jasan simptom nedostatka vitamina C i A. Ima ih u svom povrću i voću narandžaste boje: šargarepi, bundevi, paradajzu, kajsijama, suvim kajsijama.

Želja za slanim

U telu se naselila infekcija ili su se inflamatorni procesi pogoršali, pre svega u genitourinarnom sistemu.

Želja za slatkim

Možda ste iscrpljeni i potrebna vam je energija - glukoza. U ovom slučaju, bolje je koristiti med ili crnu čokoladu kako ne bi došlo do problema sa gastrointestinalnim traktom.

Želim svežu hranu Ovaj simptom može ukazivati na gastritis ili probleme sa jetrom. Sveža hrana će pomoći u ublažavanju grčeva i smirivanju stomaka.

Sveža hrana

Možda imate depresiju.

Želja da jedete semenke Vašem telu nedostaju antioksidanti.

Želja za kiselom hranom Samo telo zahteva ove proizvode, jer mu je potrebna stimulacija jetre ili žučne kese. Uključite limun i brusnice u svoju ishranu.

Žudnja za morskim plodovima Najverovatnije, govorimo o nedostatku joda u telu.

Želja za gorkim

Imate problema sa gastrointestinalnim traktom. Ovde je pogodno veoma nežno čišćenje tela.

Želim ljuto Začinjena hrana podstiče varenje, ali je treba konzumirati u veoma razumnim količinama, a ne na prazan stomak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs