hirurški zahvat

UKLONILI SU MI MATERICU I SLEPO CREVO: Glumica otvoreno o borbi sa endometriozom!


Slavna glumica i zvijezda mnogih komedija, Amy Schumer, oporavlja se nakon operacije endometrioze.

Medicina
Autor:
Foto: Profimedia

Američka glumica i modna blogerka Emi Šumer (40) oporavlja se nakon operacije endometrioze.

Nakon što joj je dikagnostifikovan ovaj poremećaj koji predstavlja prisustvo tkiva sluzokože materice (endometrijuma) van šupljine materice, Emili je morala na operativni zahvat uklonjanja materice i slepog creva.

Ona je sada detaljno opisala na Instagramu kako izgleda ovaj hirurški zahvat.

"Lekar je otkrio čak 30 delova endometrioze koje je onda uklonio. Osim materice uklonio mi je i slepo crevo jer ga je endometrioza 'napala. Bilo je puno, puno krvi u mojoj materici i još uvek me boli", napisala je u opisu slike na Instagramu.

Ovo nije prvi put da je glumica, kojoj su dijagnostifikovani i adenomioza, ginekološki poremećaj) i lajmska bolest, bila iskrena o svojim intimnim problemima i problemima za plodnošću.

Inače, Emi je rodila sina Genea u maju 2019., ali samo sedam meseci nakon izuzetno teške trudnoće, podvrgla se vantelesnoj oplodnji. Sa suprugom Kirsom Fišherom želela je još jedno dete, ali bilo je bezuspešno.

Emi Šumer
foto: Profimedia

"Podvrgla sam se vantelesnoj oplodnji prošle nedelje i osećam se potpuno iscrpljeno fizički i emocionalno. Ako je neko prošao kroz to i ako mi neko može dati neki savet, slobodno dajte", napisala je na svom Instagramu uz fotografiju bolnog stomaka.

Zbog svih dijagnoza i komplikacija morala je odustati od ideje drugog deteta, a sada ga nažalost neće moći imati zbog izvađene materice.

Kako je svojevremeno otkrila, zamrznute su joj jajne ćelije i odlučiti na "koji će način dati Geneu brata ili sestru".

Iako to nije napisala, čini se da Šumer r i suprug razmišljaju o surogat majci kao jedinoj preostaloj mogućnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs