Po uzoru na Kinesku medicinu

Ne može da škodi: Reiši gljiva je prirodni lek koji pomaže u borbi protiv raka!

Ova gljiva je jedna od jakih boraca protiv raka, može da se sprema u vidu čaja ili tonika, a dostupna je u svim prodavnicama zdrave hrane
Medicina 13.05.2014. - 15:35h Autor: prirodnolecenjebiljem.blogspot.com
Foto: Thinkstock

Naučno je dokazano da je napitak od ove pečurke odličan za jačanje imuniteta, regeneracuje jetre, obaranje visokog krvnog pritiska, regulisanje nivoa šećera u krvi, takođe reiši gljiva poboljšava rad srca, smanjuje psihičku napetost, i uništava kancerozne ćelije - poznata je kao prirodni lek za rak.

 

Reiši gljiva je tvrda, drvenasta i gorka, zbog čega se ne koristi u kulinarstvu, već samo kao lek.

 

Semenke kajsije su uz reiši gljive odlični borci protiv raka, više možete videti OVDE.

 

Ova zdrava pečurka bogata je vitaminima C, D i B grupe, kalcijumom i fosforom.

 

Reiši gljiva pomoću svojih antitumorskih jedinjenja - biomodulatora, pokreće imuno-biološke reakcije organizma: jača ili ponovo uspostavlja imunološke funkcije organizma, zaustavlja razvoj ćelija tumora ili ih modifikuje kako bi ih odbrambeni sistem organizma lakše prepoznao i uništio.

 

Hemoterapija i zračenje imaju mnogobrojne neželjene efekte na naš organizam. Gljiva reiši može da se koristi tokom hemoterapije i zračenja jer umanjuje neželjene efekte poput iscrpljenosti, gubitka apetita i podložnosti infekcijama.

 

Banane su odlični saveznici u borbi protiv raka, više možete naći OVDE.

 

Kineski naučnici otkrili su da reiši gljiva, zahvaljujući visokom sadržaju tripertene kiseline, smanjuje nivo holesterola i sprečava taloženje masnoća na krvnim sudovima, snižava visok krvni pritisak i tako prevenira kardiovaskularna oboljenja kao što su srčani i moždani udar.

 

Ovaj istraživački poduhvat naučnici su pokrenuli nakon proučavanja drevnih spisa koje je dala kineska tradicionalna medicina, i gde stoji da je reiši gljiva prepisivana  pacijentima koji su se žalili na bol u grudima. Takođe, koristili su je kao lek protiv hepatitisa jer pomaže regeneraciju jetre, oslobađa je otrova i poboljšava njene funkcije.

 

Sušeni listići reiši gljive mogu se koristiti

(kuvati) dva puta. Ukoliko je reč o lečenju ozbiljnijih oboljenja (kancer, šlog, infarkt) drugo kuvanje se ne preporučuje. Nisu poznati negativni efekti tj. nuspojave kod reiši gljive, ali njen gorak ukus nekim osobama može smetati. Zato se savetuje da se u početku primenjuje mala doza dok se ne pronađe idealna individualna mera.

 

Protiv raka se bori uz pomoć vitamina B17, više pročitajte OVDE.

 

Kneska medicina preporučuje da napravite čaj od tri do pet grama sušenih listića ( ili reishi u prahu) dnevno za održavanje dobrog zdravlja ili od 10 do 12 g u slučaju ozbiljnijih oboljenja.

 

Za reiši čaj uzeti propisanu količinu listića ili reiši praha potopiti u vodu (decilitar vode na gram gljive) i ostaviti da odstoji preko noći. Kuvati na slaboj vatri 30 minuta, ostaviti da se ohladi i piti u gutljajima tokom dana.

 

Trebalo bi nacediti i malo limunovog soka radi bolje apsorpcije aktivnih sastojaka. Napitak, koji se može pripremiti za konzumiranje u naredna tri dana (ne duže!), čuva se u frižideru i uvek se malo zagreje pre konzumiranja. Pije se pre jela, osim u slučaju stomačnih tegoba kada se uzima posle obroka. Da bi se ublažio gorak ukus, može se zasladiti medom, nikako šećerom.

 

Smanjite rizik od raka uz pomoć redukovane ishrane, više možete naći OVDE.

 

Tonik od reiši gljiva se pravi tako što se 15 g sušenih listića ili praha sipa u vino ili neko žestoko alkoholno piće i ostavi da odstoji od 3 do 5 meseci na mračnom mestu. Potom se tonik procedi i pije do čašica na dan (ukoliko je na bazi vina) ili do 0,5 dl (ako je na bazi žestokog alkoholnog pića).

 

Reiši gljiva može da se nabavi u prodavnicama zdrave hrane.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...