JAKA ŽELJA ZA ŽIVOTOM SVE NADJAČALA

LEKARI JOJ DAVALI SAMO ŠEST MESECI ŽIVOTA ZBOG POODMAKLOG RAKA DOJKE: 20 godina nakon dijagnoze trči maratone! (VIDEO)


Prognoze su joj bile loše, ali ona je odlučila da želi da živi

Medicina
10:42h Autor:
LEKARI JOJ DAVALI SAMO ŠEST MESECI ŽIVOTA ZBOG POODMAKLOG RAKA DOJKE: 20 godina nakon dijagnoze trči maratone! (VIDEO)
Foto: PrintscreenJutjub/World Vegan Day Melbourne

Dženet Mari-Vakelin (52) iz Australije je 2001. godine saznala da boluje od raka dojke u trećem stadijumu. Tumor je bio toliko agresivan da je bio veličine 3 cm i već se proširio na pluća i limfne čvorove.

Prognoze lekara bile su maksimalno 6 meseci života, i to uz hemoterapiju.

Kao majka dvoje dece, koja je čak postala i baka, nije mogla da se pomiri sa ovom sudbinom, te nikako nije želela da odustane od života.

Kada su joj lekari prepisali hemoterapiju i zračenje, Dženet to nije prihvatila jer nije želela dodatno da uništava svoj organizam i imuni sistem. Bila je svesna činjenice koliko hemoterapija štetno deluje na odbrambeni sistem organizma.

Dženet kaže da joj je cilj bio da revitalizuje i dodatno osnaži organizam, jer je to smatrala jedinim načinom da se njeno telo odupre neprijateljskim ćelijama raka.

Otkrivanje mogućeg uzroka karcinoma

S obzirom na to da je punih 25 godina bila vegetarijanka, a pre toga 15 godina čak i veganka, vodila je zdrav način života i bavila se fizičkom aktivnošću, zbog čega ju je ova prognoza šokirala.

Lekove gotovo nikad nije uzimala, čak ni aspirin, jer je vrlo retko bila bolesna.

Počela je da se preispituje šta je to uopšte moglo uzrokovati opaku bolest.

Ni u široj, a kamoli bližoj porodici nije imala slučajeva tumora. Vrlo brzo je njena sumnja pala na jedan incident tokom bojenja broda, kojim je sa suprugom godinama plovila od jednog do drugog kontinenta.

Tada je bila izložena visokim nivoima toksičnih materija. Naime, skela na kojoj je radila se urušila i sva otrovna i toksična boja završila je na njenoj koži i kosi, pa čak i u njenim nozdrvama, ustima i ušima.

Malo otrovne boje čak je i progutala. Tri meseca bilo je potrebno da se njena koža oporavi i vrati normalnu boju.

Nakon što je utvrdila mogući uzrok i okidač za rak, Dženet je rekla da ju je to dodatno ojačalo jer se više nije time opterećivala, pa je mogla da se fokusira isključivo na svoje lečenje.

Dženetin holistički pristup – za um, telo i duh

Kada je njena porodica saznala za lošu prognozu, uključili su se u istraživanje mogućih načina lečenja raka dojke.Naime, u dogovoru s naturopatskim doktorom, Dženet je vrlo brzo započela s holističkim režimom, načinom lečenja koji je uključivao i um, i telo i duh.

Šta je podrazumevalo njeno holističko lečenje:

  • intravensku imuno terapiju
  • infracrvenu detoks terapiju
  • ozonske tretmane (koji povećaju nivo kiseonika u organizmu)
  • svesno disanje
  • aerobne vežbe
  • vizualizaciju i meditaciju
  • pozitivno razmišljanje
  • konzumiranje velike količine svežih sokova
  • sirovu hranu s obiljem nutrijenata i antioksidansa

Jačanje imuniteta i 366 maratona u jednoj godini

Tokom prvih šest meseci nakon dijagnoze, Dženet je po tri sata dnevno primala intravensku terapiju za jačanje imuniteta.

I to je vreme iskoristila za istraživanje.Odlazila je i u infracrvenu saunu, što je dodatno pojačalo delovanje njenog holističkog režima.

Nakon toga, pojačala je svoje treninge i fizičku aktivnost, počela da praktikuje jogu i trčanje na duge staze.

Kako kaže, uz pomoć joge se bolje povezala sa samom sobom i naučila kako da sebe više voli.

Što se tiče trčanja, nije birala urbane ili utabane staze, već planinske, a hodala je i bosa po pesku uz more. Trčanje joj je pomoglo da se bolje poveže s prirodom.

Dženet kaže da su joj ove intezivne aktivnosti u prirodi pružile veliki osećaj slobode koji ju je podsećao na ono vreme kada je bila devojčica.

Verovali ili ne, Dženet i njen suprug Alan su tokom 2013. istrčali 366 maratona, dakle svaki dan po jedan.

Tada su srušili novi svetski rekord kao jedini par u starosnoj dobi iznad 60 godina koji je istrčao 15.782 km širom Australije, i sve to dok su bili na sirovoj veganskoj ishrani!

Sveži povrćni sokovi i veganska sirova ishrana

Dženet je u sklopu svoje terapije pila sveže isceđene sokove jer je znala da na taj način u organizam može uneti puno više nutrijenata nego da uzima hranu u sirovom obliku.

Naime, za samo jednu čašu soka od šargarepe potrebne su čak 4 šoljice sveže šargarepe.

Znala je da toliko ne bi mogla pojesti kada bi to konzumirala u izvornom obliku. Kaže kako su joj čak i ruke poprimile boju šargarepe, ali nije za to marila jer se uz te sokove osećala sve bolje, življe i radosnije.

Primenila je terapiju za rak dr Brojsa, koja uključuje konzumiranje povrćnih sokova tokom 42 dana.

Povrće od kojeg se prave lekoviti sokovi uključuju cveklu, kupus, brokoli i prokelj.

Proučila je i Gersonovu terapiju, pa je po uzoru na taj način lečenja pila sokove od šargarepe i cvekle.

"Kod konzumacije sokova važno je da ih pijete polako i u gutljajima tokom celog dana", napominje Dženet.

Konzumacijom ovih sokova, bez izvorne hrane, zapravo izgladnjujete i ubijate rak, ali ne i vlastiti organizam. Dženet je pila oko 1 litra povrćnih sokova na dan, i to punih 18 meseci.

Po pitanju ishrane nakon posta na povrćnim sokovima, Dženet i nije morala uvoditi velike promene. Umesto kuvane hrane, jela je samo sirove, sveže veganske namirnice.

„Samo je trebalo da izbacim mafine, koje sam tu i tamo znala pojesti, sendviče, testeninu i povrće iz voka! Još sam kao dete prestala da jedem meso, kao tinejdžerka sam izbacila mlečne proizvode, a prerađenu i brzu hranu nikad i nisam jela," kaže ova hrabra žena.

Uz sve to, ona je uzimala i mladu pšenicu u prahu, koja sadrži celi spektar vitamina, minerala i sve aminokiseline koje su telu potrebne.

Odlični rezultati

Uz sve ove korake, rezultati nisu mogli biti loši. Dženet je znala da njen karcinom ne može opstati u takvom okruženju kakvo je stvorila u vlastitom organizmu.

Puno je kiseonika unosila u telo zahvaljujući jogi, svesnom disanju, aerobnim vežbama i trčanju.

Osim što se uz pomoć ovakvog prirodnog lečenja osećala mnogo bolje, primetila je i veliku mentalnu jasnoću - vrlo je lako donosila odluke u životu.

U roku od 6 meseci nakon dijagnoze, u Dženetinom organizmu više nije bilo ćelija karcinoma.

Dženet kaže kako je upravo tih prvih 6 meseci nakon dijagnoze za nju bilo ključno, jer su joj toliko doktori davali šanse za preživljavanje.

Zahvalna je, kaže, i na puno smeha, ljubavi i velikoj podršci koju je svakodnevno imala od svoje porodice i prijatelja.

Ona i njen suprug i dalje, 20 godina nakon njene dijagnoze, žive na sirovoj ishrani, trče maratone i ruše sve predrasude.

Dženet je živi dokaz toga da se telo uz zdravi podsticaj može ne samo izlečiti od najtežih oboljenja nego i da može biti spremno za najveće fizičke napore.

Važno je samo u pravom trenutku doneti pravu odluku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs