odakle početi?

Pakao mladića (19) koji je 10 meseci u komi: Dva puta se zarazio korona virusom, a ne zna da svetom vlada pandemija!

Tinejdžer je dva puta oboleo od kovid-19, a još uvek ne zna da globalna pandemija postoji

Medicina
13:45h Autor:
Pakao mladića (19) koji je 10 meseci u komi: Dva puta se zarazio korona virusom, a ne zna da svetom vlada pandemija!
Foto: Shutterstock

Josif Flavila (19) iz Velike Britanije je prvog marta 2020. godine doživeo ozbiljnu i traumatičnu povredu mozga nakon što ga je tokom šetnje udario automobil.

Saobraćajna nesreća se dogodila tri nedelje pre početka prvog lokdauna u Velikoj Britaniji zbog pandemije korona virusa.

10 meseci je bio u komi, ali polako počinje da se oporavlja i reaguje.

"On neće znati ništa o pandemiji jer spava već 10 meseci. Njegova svest se sada poboljšava, ali mi jednostavno ne znamo šta on zna. Ne znamo ni odakle bismo uopšte započeli s tim. Da mi je neko pre godinu dana rekao šta će se nam se sve dogoditi 2020, mislim da ne bih verovala. Ne znam kako će on shvatiti kroz šta smo sve prošli”, rekla je njegova tetka Sejli Flavill Smit za Guardian.

5 novih stvari koje smo saznali o korona virusu u januaru 2021. godine: Ovo nisu mitovi!

Porodica mladića objasnila je putem video poziva kako nisu u mogućnosti da uživo budu pored njega zbog ograničenja usled korona virusa. Međutim,

dodala je da još nisu ni pokušali da mu objasne kolika je razmera pandemije.

"Kada se probudi u svojoj sobi, neće imati pojma zašto je tamo. Razgovaramo telefonom i pokušavamo da ga osvestimo da zaista želimo biti tamo i da ga držimo za ruku, ali jednostavno nismo u mogućnosti da to ostvarimo".

“Ali trudimo se da to bude što jednostavnije, zapravo nemamo vremena za ogromnu pandemiju – jednostavno se ne oseća stvarno, zar ne? Kada konačno budemo mogli da ga vidimo, pokušaćemo da mu objasnimo šta se dogodilo", zaključuje tetka.

Proglašena mrtvom od korona virusa: Devet dana nakon sahrane vratila se kući!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs