Zdravlje

3 namirnice koje će vas izlečiti od bilo koje bolesti: Ojačajte telo do maksimuma!

Odaćemo vam jednu tajnu: uz pomoć ove tri namirnice možete sprečiti poroznost svog tela. Ojačajte organizam tako da postane imun na bolesti

Medicina
Autor:
Foto: Shutterstock

Da biste zaštitili svoje telo od bolesti, zagađenosti vazduha i vode - hranite se divljim biljem. Skromne namirnice koje rastu, skoro samonikle, oko naše kuće, veoma pogoduju našem organizmu. Divlja hrana čuva vitamine i minerale koje hrane naše ćelije.

 

Postoje 3 namirnice koje će sasvim oporaviti vaše telo, ojačati ga i učiniti otpornim na bolesti. To su:

 

Borovnice

 

Iako ih možete lako kupiti u supermarketu, predlažemo vam da samo uzgojite svoje borovnice. Borovnice možete da gajite u saksiji u stanu, na balkonu ili u bašti. Veoma dobro uspevaju na našem podneblju, a na vama je samo da ih redovno konzumirate od maja do juna, kada ova biljka donosi plodove.

 

 

Kopriva

 

Biljka koju naši stari obožavaju, ali i rado koriste u ishrani. Tokom proleća jedite što više koprive, pijte čaj od ove biljke, osušite je i spremite za zimu. Kopriva će telo napuniti energijom i očistiće sve toksine iz vašeg organizma.

 

Neverovatna divlja biljka za detoksikaciju, ublažavanje glavobolje, podršku endokrinog i centralnog nervnog sistema. Kopriva je jedno od najboljih biljaka za lečenje i prevenciju mnogih bolesti. Koristite ovu biljku za ublažavanje hroničnog umora, bolova u zglobovima i mišićima i emocionalnih tegoba. Njena protivupalna svojstva su zapanjujuća, a esencijalni minerali u tragovima čine koprivu ključnim delom vaše ishrane.

 

Maslačak

 

Nema boljeg čistača jetre i pluća od maslačka. Čaj od maslačka poboljšaće vaš imuni sistem, a tokom prvih dana proleća obavezno jedite salatu od mladih listova maslačka. Ne zaboravite da maslačak najbolje čisti telo do zračenja.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...