Stručnjaci upozoravaju

Ne uzimajte ih zdravo za gotovo: Ove promene na telu mogu da ukazuju na ozbiljne bolesti!

Ove znake ne biste trebali da zanemarujete

Medicina 05.09.2019. - 20:46h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shuterstock

Neke bolesti su podmukle i jako je teško uočiti simptome. Ponekad zanemarujemo promene koje se dešavaju na telu verujući da se radi o bezazlenim stvarima, međutim upravo ti znakovi mogu da budu pokazatelji nekih vrlo ozbiljnih oboljenja.

 

Lunije koje liče na posekotine na jeziku

 

Ukolko uz ove primete i oticanje jezika to može da bude rezultat bezazlenih stvari, poput dehidracija. Međutim, ako imate i druge simptome, poput bolova, grčeva, gubitka kose, niskog krvnog pritiska i modrica, to može biti znak poremećaja štitne žlezde.

 

Crna linija na noktima

 

Nokti vrlo često mogu puno da otkriju o zdravlju. Ako primetite bilo kakve promene u njihovoj strukturi ili boji, trebalo bi to da proverite. Tamne vertikalne linije su jedna od njih i mogu biti znak melanoma. Ako se ne sećate da ste povredili nokat ili nemate neko očigledno objašnjenje zašto vam deo oko noktiju krvari i kako je nastala tamna linija, obratite se specijalisti.

 

10 najmoćnijih prirodnih antibotika: Ubijaju sve bakterije i teraju viruse, a nadohvat su ruke!

Tamnija i zadebljana koža

 

Ako na mestima gde se koža bora, kao što je vrat ili pazuh, primetite smeđe ili žute mrlje, ne zanemarujte ovaj znak, jer bi mogao da bude rezultat insulinske rezistencije i ovo zahteva detaljnije ispitivanje. Insulinska rezistencija može da dodvede do pojave dijabetesa tipa 2.

 

Bubuljice na bradi i liniji vilice

 

Pod kožom se nalazi veliki broj sitnih žlezda koje proizvode prirodna ulja za održavanje kože u dobrom stanju, a ta ulja se kreću kroz pore. Kada iz nekog razloga ove žlezde proizvode  više ulja nego što koža može da podnese, pore se začepljuju.

 

Za žene, bubuljica duž vilice mogu da signaliziraju hormonsku neravnotežu.

 

Kardiolog Roman Koteler otkriva: Ovaj začin čuva zdravlje srca i sprečava infarkt!

Žute beonjače

 

Ova pojava signalizira probleme sa jetrom. Beonjače obično postanu žućkaste, jer se hemikalija koja se zove bilirubin nakuplja u krvi. Rana poseta lekar i dijagnoza može da spreči ozbiljne zdravstvene komplikacije.

 

Tamni kolutovi ispod očiju

 

Tamni krugovi su obično rezultat nezdravog načina života, manajk sna, masna i začinena hrana mogu da prouzrokuju pojavu ovog problema. Oni su prvi znak da je vreme da neke navike promenite iz korena.

 

Laura Norton je smršala neverovatnih 20 kilograma: Iz ishrane je izbacila samo jednu namirnicu!

 

(stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...