Dobar začin

8 dobrih razloga da umesto žvake žvaćete karanfiliće!

U stanju je da spreči grip i da izleči grlobolju

Medicina 24.02.2019. - 20:00h Autor: Stil/ V. Milenković
Foto: Profimedia

Karanfilić je začin koji skoro svi imamo u kuhinji. Veoma je bitno da ga svi i koristimo redovno.

 

Hemijski sastav samo jednog karanfilića izuzetno je visok. Korisna svojstva ovog začina se objašnjavaju visokim sadržajem vitamina, minerala i eteričnih ulja. 

 

Karanfilić sadrži: vitamin A, vitamine grupe B (B1, B2, B3, B4, B6 i B9), vitamin C, vitamin E, Vitamin K.

 

Karanfilić sadrži i korisne minerale: kalijum, kalcijum, natrijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, mangnan, bakar, selen, cink. Sadrži i značajan deo omega - 3 i omega -6 polinezasićenih masnih kiselina. 

 

8 korisnih svojstava karanfilića:

 

1. Antibakterijsko

2. Antihelmatsko

3. Atifugalno

4. Smiruje bolove

5. Ubrzava zarastanje rana

6. Sprečava nadimanje

7. Opušta mišiće

8. Bori se protiv kancera


Regulišite dijabetes uz pomoć karanfilića i vode: Moćni začin koji izbacuje bolesti iz tela za 10 dana! (RECEPT)

foto: Profimedia

 

 

Evo još nekoliko činjenica koje idu u korist karanfiliću:

 

  • Žvakanje karanfilića uspešno sprečava grip
  • Žvakanje karanfilića smanjuje apetit.
  • Koristi se u lečenju zapaljenja debelog creva, nadutosti, bolesti rektuma i jetre. 
  • Ublažava zubobolju i sprečava loš zadah.
  • Nedavna istraživanja su pokazala da se karanfilić uspešno bori protiv ćelija raka. 

 

Recept za bolje varenja:

 

15 pupoljaka karanfilića se pažljivo žvaće tokom 15 minuta pre obroka sa 1 kašičicom meda

 

 

Otarasite se najjače zubobolje za tili čas: Ovi kućni lekovi spasiće vas najgorih muka! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...