pripazite

Bolesti, zaraze, herpes: Ovo može da se desi kada koristite testere za šminku!

O ovome bismo zaista trebale da vodimo računa

Hair & Makeup 23.11.2017. - 20:09h Autor: miss7
Foto: Profimedia

Definitivno živimo u svetu u kom je lepota bitna; radimo na trbušnjacima, koristimo more proizvoda za negu i zaustavljanje starosti, ne bojimo se ići pod nož, a svakodnevno imamo i male rituale šminkanja, bilo da biramo prirodnu lepotu ili na potpuni mejk ap. Zvezda poput Rijane ili Kajli zarađuju ogromne svote novca na sopstvenim kolekcijama kozmetike, koje se samo delimično prodaju jer su privlačne, a delimično jer se nadamo da ćemo upravo uz tu šminku izgledati poput njih.

 

8 grešaka pri kupovini kozmetičkih proizvoda

foto: Profimedia

Ako voliš šminku, sigurno si bar jednom u radnji isprobala testere da vidiš kako bi ti neki proizvod stajao, ipak, mikrobiolozi imaju poprilično loše vesti za tebe! Verovala ili ne, upravo testeri šminke uzrokuju širenje bolesti poput herpesa ili salmonele. Testeri ruževa sadrže tuđu pljuvačku koja lako može preneti virus herpesa, dok maskare i ajlajneri mogu da budu prenosnici konjuktivitisa. Ni četkice koje su drugi koristili nije dobro koristiti, jer mogu preneti zlatnu stafilokoku ili streptokoku.

 

U Americi se sve više žena javlja poznatim markama s optužbama kako su zbog njihove šminke pokupile nekakvu zarazu, ali istina leži samo u isprobavanju testera.

I zaista, ako nam nije prirodno da sa nekim delimo četkicu za zube, zašto nam nije problem kada uzmemo tester maskare i stavimo ga na trepavice?! Znajući da ju je pre nas koristilo mnoštvo nepoznatih žena. Zapravo to znamo, ali ne razmišljamo o tome. O ovome bismo zaista trebale da vodimo računa!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...