Probajte

Kako pravilno naneti rumenilo: Tajna profesionalnih šminkera!

Pre nanošenja široko se nasmejte pred ogledalom i zapamtite mesto gde vam obraz poprima okrugli oblik
Hair & Makeup 19.06.2015. - 15:46h
Foto: Shutterstock

Mnoge žene izbegavaju da stavljaju rumenilo zato što ne znaju lepo da ga nanesu, ali upravo ono može biti tajno oružje vaše lepote, zatop hitno naučite trik za savršeno šminkanje!

 

Rumenilo vam pomaže da postignete prirodan izgled, ali pripazite da ne preterate, da ne biste izgledali kao klovn. Rumenilom naglasite oblik lica - možete naglasiti konture obraza i istaći ili ublažiti jagodice. Imajte na umu da se lice zarumeni kada vam se telo zagreje i zbog toga bi trebali štedljivo da ga nanosite.

 

Ovakvu šminku muškarci žele da vide na ženi! (VIDEO)

 

Za nanošenje rumenila koristite široku, mekanu četku. Pre nanošenja, široko se nasmejte pred ogledalom i zapamtite mesto gde vam obraz poprima okrugli oblik. Taj podignuti deo obraza je najbolje mesto za nanošenje rumenila ako želite da izgledate prirodno, jer ćete se zarumeneti upravo na tom delu lica. Nakon što ste naneli puder, namočite četku u rumenilo u prahu, otresite višak i lagano nanesite od jagodice prema ušima kratkim vertikalnim pokretima gore dole, formirajući trougao ili oblik kapi.

 

Uvek pravite pokrete četkom u istom smeru. Ako imate kremasto rumenilo, nanesite ga prstima. Vrlo je bitno da se ne vidi prelaz, stoga ujednačite rumenilo jednim horizontalnim potezom preko vertikalnih i odstranite višak maramicom ili lagano prekrijte puderom u prahu. Ako se osećate iscrpljeno, nanesite malo rumenila na čelo, uz rub kose ili iznad obrva, u zavisnosti od toga koji deo želite da naglasite, ali nemojte preterivati sa rumenilom.

 

Fatalni potezi: Greške u šminkanju koje vas čine i do 15 godina starijom!

 

Duguljasto lice - Ako imate dugo lice, nanesite svetlo rumenilo na na ivice čela i jagodice vodoravnim potezima četkice, a na sredinu čela i na bradu nanesite prozračni sloj tamnijeg rumenila.

 

Okruglo lice - osenčite ivice obraza, odmah ispod jagodica pokretima od ruba prema sredini.

 

Četvrtasto lice - nanesite uz viličnu kost tamno rumenilo, potezima prema licu, ali pritom izbegavajte bradu. Na bradu nanesite kružnim pokretima svetliju nijansu rumenila.

 

Pozajmila šminku od drugarice i postala invalid: Tragična sudbina mlade mame (27)!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...