trikovi koje svaka žena treba da zna

MALE TAJNE MLADOLIKOG IZGLEDA: 5 trikova profesionalnih šminkera koji brišu godine s lica

Mejkap trikovi koji će lice učiniti blistavim, svežim i mladolikim. Uz ovih 5 koraka moguće je izgledati mlađe i negovanije

Nega
14:53h Autor:
MALE TAJNE MLADOLIKOG IZGLEDA: 5 trikova profesionalnih šminkera koji brišu godine s lica
5 mejkap trikova koji brišu godine s lica, Foto: Profimedia

Ukoliko se pravilno koristi, šminka može učiniti da lice izgleda svežije i mlađe baš kao i dobra frizura.

Uz prave proizvode i trikove nanošenja, sasvim sigurno možete izgledati mladoliko, a ako se pridržavate sledećih malih trikova, možete izgledati i do deset godina mlađe.

žena, šminkanje
foto: Shutterstock

1. Prajmer

Prajmer, odnosno podloga popuniće sitne pore i nesavršenosti na licu i pripremiti ga za puder. Učiniće da puder na licu izgleda ujednačeno i uredno, a koža će izgledati "ispeglano".

2. Ujednačen izgled kože

Ponekad je potrebno prekriti samo par problematičnih područja – mrlje nastale usled izlaganja suncu, tamne kolutove ili crvenilo oko nosa. Sve nedostatke možete prekriti tako što ćete nakon pudera naneti korektor i to na područja kojima je potrebna veća pokrivenost. Vodite računa da korektor bude za nijansu svetliji od pudera.

Dženifer Aniston
foto: Profimedia

3. Rumenilo i hajlajter za svežinu i sjaj

Želite da postignete svež sjaj? To možete ukoliko koristite kremaste vrste rumenila, a koje su u živahnim nijansama ružičaste. Nanošenjem hajlajtera iznand jagodica učiniće lice blistavim, te će stvoriti efekat savršene kože, poput nekog nježnog filtera na Instagramu.

4. Senka i maskara

Senka može biti u boji rumenila ili bronzera, tako će lice izgledati ujednačeno, dok će maskara istaći pogled i naglasiti trepavice.

Ogledalo, Šminka, Šminkanje, Maskara
foto: Shutterstock

5. Karmin u nežnoj nijansi

Koža na usnama je tanka i na njoj se ne nalaze lojne žlezde, a usled čega linije postaju vidljivije. Prilikom odabira karmina, najbolje je da se odlučite za one koji sadrže hidratantne sastojke, poput glicerina i ši putera. Najbolja boja? Nežna, ali efektna, nude ružičasta, koja laska svakom tenu.

usne, šminkanje
foto: Shuterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs