Korisno da znate

13 trikova za šminkanje za lenje žene: Ove brze savete ćete obožavati! (VIDEO)

Sve što vam treba je uvijač za trepavice na koji ćete staviti malo vazelina i naneti ga na trepavice. Ovo će potamneti vaše trepavice, a izgled će vam biti diskretan, a vazelin će pomoći i rast vaših trepavica

Nega
14:40h Autor:
13 trikova za šminkanje za lenje žene: Ove brze savete ćete obožavati! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Žene u proseku provedu 335 sati godišnje radeći na svom izgledu. Ovo znači da devojke potroše 2 nedelje godišnje na šminkanje, ali ovo vreme lako može da se smanji uz nekoliko jednostavnih saveta.

Ko kaže da ne možete da izgledate savršeno uz malo utrošenog vremena? Ovi trikovi to i dokazuju!

1. Nanošenje maskare bez razmazivanja

Čak i najurednijim devojkama se ponekad dogodi da im nakon nanošenja maskara ostane na kapcima. Kako biste ovo izbegle stavite parče papira ili vizit kartu iza trepavica.

Poznate dame otkrile 45 trikova u šminkanju za samo 5 minuta! (VIDEO)

A post shared by • A N N E • (@glamnanne) on

2. Pravilno nanošenje lepka na veštačke trepavice

Ako ste ikada pokušavale da same stavite veštačke trepavice onda znate koliko teško ovo može da bude. Kako biste sprečili da se lepak razmaže po trepavicama ili da vam upadne u oko, nanesite ga ukosnicom.

Trikovi za lepe trepavice: Postignite lako besprekoran izgled!

A post shared by • A N N E • (@glamnanne) on

3. Korisite korektor umesto prajmera

Pre nego što stavite senku na oči, stavite malo podloge na kapke. Ako vam nestane prajmera koristite korektor umesto njega i tako ćete produžiti trajanje šminke i učiniti boje jačim.

4. Brza rutina za oči

Ako šminkanje očiju za vas predstavlja naporan zadatak, pokušajte da koristite kremaste senke za oči umesto onih u prahu. Kremasku senku možete naneti u na kapak i ispod oka i to prstom. Vaše oči biće našminkane za tren.

5. Dve četkice u jednoj

Uz pomoć ukosnica možete vašu četku za rumenilo pretvoriti u preciznu četkicu za konturisanje.

6. Koristite kašiku za šminkanje očiju

Kako biste izbegli da vam se senka razmaže po kapku ili da pređe zamišljenu liniju, prislonite kašiku na kapak i nanesite senku iznad nje.

Najčešće greške u svakodnevnom šminkanju: Zbog njih izgledate umorno i starije!

7. Maskara za trepavice i obrve

Ukoliko vam obrve nisu previše svetle maskaru možete i da stavite na njih. Tako ćete uštedeti novac za još jedan proizvod u vašem neseseru.

8. Prvo oči, pa onda sve ostalo

Da biste sprečili da se maskara i senka za oči razmažu i upropaste dosadašnji trud, uvek prvo našnkajte oči pa onda lice i na kraju usne.

9. Pretvorite dnevnu šminku u večernju

Ako imate malo vremena da se iz dnevne spremite za noćnu varijantu, dovoljno je da u neseseru imate karmin ili ajlajner. Dobro će vam doći i hajlajter i bronzer koji su odlični saveznici za transformaciju u 5 minuta.

10. Vazelin umesto maskare

Nema potrebe da uvek imate maskaru kako biste izgledali lepo. Vazelin može biti odlična alterntiva. Sve što vam treba je uvijač za trepavice na koji ćete staviti malo vazelina i naneti ga na trepavice. Ovo će potamneti vaše trepavice, a izgled će vam biti diskretan, a vazelin će pomoći i rast vaših trepavica.

11. Kokosovo ulje umesto noćne kreme

Svi smo upoznati sa prednostima koje kokosovo ulje ima za naše telo. Ali, da li ste znali da ga možete korisiti umesto vaše noćne kreme? Samo ga nanesite na lice i ostavite preko noći. Ujutru čete biti iznenađeni rezultatima. Ne samo da hrani kožu već se i bori protiv bora.

12. Univerzalni prozvodi

Moderna kozmetika vam dozvoljava da uštedite vreme i novac. Na primer, karmin, rumenilo i senke mogu biti zamenjeni jednim proizvodom. Izaberite kremasto rumenilo u omiljenoj boji i šminkanje će vam biti mnogo lakse, a i uštedećete vreme.

13. Podloga za senku može da se koristi i za usne

Prajmer za senke može učiniti da vam karmin duže stoji. Jednostavno ga nanesite na usne i preko njega stavite omiljeni karmin.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs