U četiri koraka

Mali vodič za šminkanje: Ove cake učiniće da zablistate!

Koliko puta vam se desilo da uđete u parfimeriju u nadi da ćete naći onaj koji savršeno pokriva, a da pritom nemate osećaj maske na licu, i da je na kraju ta potraga ipak završena neuspešno?

Nega
Autor:
Mali vodič za šminkanje: Ove cake učiniće da zablistate!
Foto: Shutterstock

Blistava koža ujednačenog tena ideal je svake žene, ali često je pravo mučenje pronaći odgovarajuću teksturu i boju pudera. Takozvani „no make up look“ odavno je svetski trend broj jedan, a osnovni korak da biste do njega došle jeste odabir savršenog pudera.

Koliko puta vam se desilo da uđete u parfimeriju u nadi da ćete naći onaj koji savršeno pokriva, a da pritom nemate osećaj maske na licu, i da je na kraju ta potraga ipak završena neuspešno? Da biste izbegle neprirodan i „prešminkan“ izgled lica, isprobajte ova četiri koraka:

Baza

Da bi vaša šminka izgledala sveže i istakla vašu lepotu, a ne nedostatke, koristite hidratantnu kremu, a nakon što je koža upije, nanesite bazu/podlogu za puder.

Poznata šminkerka pokazala nekoliko trikova za dnevnu šminku: Rouzi Hantington-Vajtli izgleda kao boginja!

foto: Shutterstock

Tečni puder

Sledeći korak je nanošenje tečnog pudera. Umesto onih teških koji zatvaraju pore i stvaraju efekat maske na licu, isprobajte prozračni gel puder. Izuzetno je lagan, može se nanositi i prstima, ali se za najbolji efekat preporučuje da koristite četku ili sunđer. Puder ovakve strukture ujednačiće vaš ten, bez stvaranja efekta maske, izgledaće prozračno, kao da je vaša koža.

Korektor

Nikada ne zatrpavajte kožu slojevima pudera u želji da pokrijete podočnjake, bubuljice i ostale nepravilnosti. Jednostavno – koristite korektor na mestima na kojima vam je potrebno. Najbolje rezultate ćete dobiti ako ga nanesete tapkanjem, a ne razmazivanjem.

Puder u kamenu

Poslednji korak jeste fiksiranje tena, a to ćete najbolje uraditi puderom u prahu ili kamenu. I ovde budite obazrive kada je reč o nijansi, a pazite i na količinu - dovoljno je da proizvod blago zahvatite četkom i nežnim pokretima nanesete na lice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs