probajte

FRIZURA KOJA BRIŠE GODINE I BOJA KOSE KOJA ĆE BITI HIT JESENI: Donosimo vam 2 trenda koji stoje baš svakoj ženi

Već godinama ne silazi s trona najpopularnijih frizura, a ove sezone dolazi u zavodljivoj boji meda kao veliki hit jeseni.

Nega
Autor:
FRIZURA KOJA BRIŠE GODINE I BOJA KOSE KOJA ĆE BITI HIT JESENI: Donosimo vam 2 trenda koji stoje baš svakoj ženi
Kaia Gerber, Foto: Profimedia

Nakon što smo oporavili kosu od mora i sunca, vreme je za razmišljanje o novom izgledu za jesen.

Jedna nas boja za kosu već tera da odjurimo do najbližeg frizera kako bismo svojoj kosi dali preko potrebnu jesenju nadogradnju: 'boja meda'.

'Ova boja ima smeđu bazu koja je istaknuta ili posvetljena tehnikom balajaž. 'Ovo ima dimenziju bez preteranog posetljivanja ili previše truda', rekao je kolorista Reks Džejmison iz Maxine Salona u Čikagu.

Dodaje da, ako vam kosa nikad nije bila farbana, ovaj izgled možete postići bez upotrebe blanša. 'Deluje na prirodnoj kosi koju želite održati zdravom, ali posvetliti folijom ili balajažom. To znači da nema stare boje, ispiranja ili sjaja bilo koje vrste ili ćete vi i vaš kolorista biti razočarani.'

Otkrili smo vam koja će boja biti 'must try' ove jeseni, a kada je reč o frizuri i šišanju, jedan stil već sezonama ne silazi sa trona.

Pogađate, reč je o bob frizuri. Francuski bob, dečački bob, skandi bob različite su varijacije na temu i biće ozbiljno popularni ove jeseni. Takođe moramo napomenuti da će se i klasični bob vratiti na velika vrata.

Oštar bob takođe je jedan od najmodernijih stilova sezone. Frizer Dejvis objašnjava da iako ideja o bobu s grubom linijom kose nije nova, još uvek izgleda impresivno i ostaje u trendu. Razdeljak kose mora biti simetričan za pravi utisak.

Italijanski bob je s druge strane, idealan izbor ukoliko želite zaboraviti na uređaje za oblikovanje kose koji koriste toplinu i svega onoga što vam oštećuje kosu.

Iako ste možda ubeđene da ovakva frizura zahteva preveliku posvećenost i svakodnevno dugotrajano stilizovanje, varate se. Poenta je u tome da ne preterujete sa njenim oblikovanjem jer i njeno prirodno izdanje čini da izgledate potpuno šik i zavodljivo.

Italijanski bob inspirisan je luksuznim italijanskim filmskim sirenama i modnim ikonama poput Monice Beluči, ali trendi kroj još uvek ima moderan zaokret. Frizuru uglavnom karakterišu puni vrhovi kose koji sežu barem do vrata.

Kako vam se dopada ovaj novi trend?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs