šminkanje

4 KORAKA ZA PRAVILNO NANOŠENJE PUDERA: Otkrijte trikove uz koje će biti otporniji, a stajaće na licu ceo dan i na +40

Otkrivamo kako se pravilno nanosi puder.

Nega
11:42h Autor:
4 KORAKA ZA PRAVILNO NANOŠENJE PUDERA: Otkrijte trikove uz koje će biti otporniji, a stajaće na licu ceo dan i na +40
Foto: Shutterstock

Pogrešno nanošenje pudera osim toga što izgleda neuredno i čini da ten izgleda neujednačeno, može se desiti da poče da se nakuplja u naborima i da se stvaraju ljuspice.

To nikako nije poženljno ukoliko želite lepo da izgledate. Pravilno nanošenje pudera garantuje njegovu dugotrajnost. Tehnika nanošenja pudera definitivno je važnija od samog kvaliteta proizvoda.

U samo 4 koraka možete iskoristiti potencijal pudera.

puder
foto: Shutterstock

Prvi korak - čišćenje i spremanje kože

Pre nanošenja pudera jedna od najvažnijih stvari je čišćenje lica. Potrebno je dobro umiti i očistiti lice kako bi puder što bolje "legao". Možete koristiti micelarnu vodu ili neko lagano mleko za uklanjanje nečistoća.

Nakon čišćenja lica pore će biti otvorene, te je važno pripremiti kožu nanošenjem seruma ili kreme lagane teksture. Poželjno je da serum bude hijalurnoski koji će koži vratiti elastičnost i vlažnost.

Čišćenje Lica, Tufer, Lice, Kupatilo, Ogledalo, Žena, Devojka
foto: Profimedia

Drugi korak- prajmer

Ovaj korak mnogi preskaču mileći da nije bitan, ali naprotiv - jedan je od najbitnijih koraka. Nanošenjem prajmera zatvorićete pore i "ispreglati" kožu. Uz prajmer se postiže efekat blurovanja, a dugotrajnost uz ovaj proizvod je zagarantovana.

Postoje razni prajmeri, koje možete odabrati prema tipu vaše kože.

Treći korak- nanošenje pudera

Nanošenje pudera predstavlja ključni korak. Najvažnija stvar je odabir pudera, važno je obratiti pažnju na nijansu, kao i puderr kojui odgovara vašem tipu kože. Ukoliko imate masniju kožu, možete odabrati one koji pružaju mat efekat. Kod suve kože važno je odabrati one koji hidriraju. Ukoliko je puder obogaćen vitaminima i u sebi sadrži SPF, onda je to pun pogodak.

Puder uvek nanesite u maloj količini, ravnomerno po licu, i izbegavajte velike količine proizvoda jer će delovati traljavo, i veće su šanse da će doći do "pucanja" i ljuspanja kasnije. Puder je najbolje najpre naneti čistim prstima, pa tek onda blendati četkom i blenderom.

Puder
foto: Shutterstock

Četvrti korak- blending

Slavni šminkeri su saglasni kada je u pitanju sama tehnika nanošenja - najbolje je da proizvod najpre raširite četkom, pa tek onda da ga utapkate nakvašenim blenderom.

Ne prepotučuje se da sve vreme radite četkom jer ostavlja poteze iza sebe, te je sunđer za to mnogo bolji. Nežno utiskujte sve dok se podloga potpuno ne utopi sa vašom kožom. Tek kada ste zadovoljni izgledom vaše baze možete nastaviti na korektor, konturisanje, i setovanje.

Ono što je jako važno jeste da četkica i blender budu čisti.

Savet plus: Pre šminkanja važno je uraditi piling kako bi se otklonile mrtve ćelije. Takođe, važno je ukloniti neželjene dlačice kako bi puder što bolje "legao"

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs