ZA SAMO PAR MESECI OVA FRIZURA JE ZAVLADALA SVETOM: Nema žene kojoj ne stoji, uklapa se uz svaki imidž, a tako je ŠIK

Frizeri kažu da smo u eri prave "bobsesije", čemu se ne nazire kraj, ali ističu da svaka žena treba da bude obazriva pre nego što se odluči za ovaj oblik kose

Nega
Autor:
ZA SAMO PAR MESECI OVA FRIZURA JE ZAVLADALA SVETOM: Nema žene kojoj ne stoji, uklapa se uz svaki imidž, a tako je ŠIK
Foto: Shuterstock

Bob, bilo da je reč o kakvoj prefinjenoj italijanskoj varijanti, bilo o lepršavijoj, razigranijoj i ležernijoj, kakvu neretko nose junakinje romantičnih komedija, ne da poslednjih meseci vlada svetom frizura nego nijedna druga frizura nije uspela ni da mu se približi, a kamoli da ga svrgne s trona.

Možemo reći da planetom dominira prava "bobsesija", kojoj se ne nazire kraj, a mi, kao i brojne slavne lepotice, nismo ostali imuni na šarm ove frizure. Ipak, koliko god bili očarani zavodljivim izgledom Zendeje, Aje Edebiri ili Megan Foks, frizeri se osećaju dužnim da upute pokoju reč o ovoj frizuri pre nego što završimo pod makazama.

Zendeja
foto: Todd Williamson for SAG Awards / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svaki bob bi trebalo da bude jedinstven Jedna od najznačajnijih karakteristika boba može biti, ako završimo u pravim rukama, njegov najveći adut, ali i velika mana ukoliko poverenje ukažemo pogrešnoj osobi. Ne postoji recept za bob koji će pristajati svakome, niti postoji pravilo kako se šiša. Štaviše, postoje stotine načina kako se bob može napraviti, a svaka frizura mora biti prilagođena strukturi kose klijenta. Na ravnoj kosi su precizni rezovi ključ lepog oblika, dok se supergusta kosa može rezati britvicom kako bi se postigla lepršavost i naglasila tekstura kose. Važno je da frizer pre šišanja zna da li će klijent sušiti kosu fenom, rotirajućom četkom ili nekim drugim uređajem ili će je ostaviti da se osuši prirodnim putem.

Bob, Kosa, Frizura
foto: Profimedia

Vrlo verovatno će nam trebati novi proizvodi za oblikovanje Kratke ili barem kraće frizure poput boba neretko prati reputacija onih koje je puno lakše održavati i stilizovati nego što je to slučaj s dugim frizurama, ali koliko god u tome bilo istine, one u pravilu iziskuju više proizvoda za stilizovanje i negu, kako pre sušenja fenom, tako i nakon što se oblikuje frizura, pa je važno odvojiti vreme i naučiti kako stilizovati bob pre nego što se odlučimo na rez.

Devojka, Frizura, Paž, Bob
foto: Shutterstock

Trebalo bi da iskreno priznamo koliko smo spremni na promene Apsolutno je razumljivo zašto bi nas privuklo nešto što je baš popularno, ali samo zato što nam se mnogo sviđa nešto što je u trendu, ne znači nužno da smo spremni da taj trend učinimo delom svog iskustva. Ako postavimo sami sebi pitanje koliko smo od jedan do 10 spremni na ovakav rez, trebalo bi da se ošišamo ako je naš odgovor sve iznad osam, ali ako je odgovor pet, mnogi frizeri, poučeni iskustvom svojih klijenata, preporučuju neku suptilniju promenu frizure i izbegavanje drastičnih promena. Što ako zažalimo zbog svog boba Razlog što je nekome žao što se ošišao može se kriti u tome što konsultacije nisu bile obavljene na način na koji je trebalo, ali razlog nezadovoljstva može biti i to što sama frizura tehnički nije najbolje napravljena. Ovaj drugi scenario svakako je bolja opcija jer nudi mogućnost popravke, dok u slučaju prvog nema druge nego pustiti kosu da izraste.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs