PROBAJTE

2 PUTA NEDELJNO SAM KORISTILA OVU MASKU: Kosa mi je duplo bujnija, ni frizer nije mogao da me prepozna! (RECEPT)

Ako muku mučite sa opadanjem kose, ova maska je spas

Nega
Autor:
2 PUTA NEDELJNO SAM KORISTILA OVU MASKU: Kosa mi je duplo bujnija, ni frizer nije mogao da me prepozna! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Opadanje kose je zdravstveni problem sa kojim se suočava veliki broj ljudi, a naročito posle preležanog korona virusa. Preparati koje najčešće koriste kako bi oporavili svoju kosu uglavnom nemaju nikakav efekat, a i koštaju pravo malo bogatstvo. Baš zato mnogi pokušavaju da pronađu prirodno rešenje.

Ruski lekar Tatjana Viktorovna Konovalova otkrila je jednostavan recept za masku koja pomaže kod jačanja korena kose. I ona sama se suočila sa opadanjem kose, a ova maska je spasila.

Ova maska regeneriše strukturu korena kose i zaustavlja opadanje, a da biste je napravili, potrebna vam je samo jedna namirnica koji sigurno imate u svojoj kuhinji – šargarepa,

Šargarepa sadrži velike količine beta karotena, ali i vitamina A. Odlična je za dobar vid, a utiče i na zdravlje temena kose od čijeg zdravlja zavisi i sama kosa.

Hranljive materije koje šargarepa sadrži mogu da poboljšaju zdravlje kose, noktiju i kože. Pored toga, šargarepa pomaže i u detoksikaciji celog organizma, pa i temena, kao i stvaranju novih ćelija.

NOVA FRIZURA CECE RAŽNATOVIĆ JE APSOLUTNI HIT: Sa ovom dužinom i bojom svaka žena izgleda 10 godina mlađe! (FOTO)

maska za kosu
foto: Shutterstock

Priprema je vrlo jednostavna, samo je bitno da pratite ove korake:

  • Sitno naseckajte nekoliko svežih šargarepa i utrljajte smesu u koren kose.
  • Ostavite da deluje minimum 15 minuta, a zatim kosu dobro isperite kao što to inače radite.

Na početku, masku nanosite uvek pre pranja kose najmanje 5 puta zaredom. Kada vam kosa ojača i viidte prve rezultate, dovoljno je da nanosite rendanu šargarepu jednom mesečno, a prvi rezultati videće se već nakon nekoliko tretmana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs