TREND KOJI JE OSVOJIO DAME ŠIROM SVETA

HOBOTNICA FRIZURA JE TRENUTNO NAJVEĆI HIT: Ovako stilizovana, kosa izgleda duplo bujnije! (FOTO)

Frizura neobičnog imena za kratko vreme je postala pravi hit, a tokom proleća ćemo je viđati na svakom koraku

Nega
Autor:
HOBOTNICA FRIZURA JE TRENUTNO NAJVEĆI HIT: Ovako stilizovana, kosa izgleda duplo bujnije! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Za sve vas koji volite da pratite trendove i eksperimentišete sa frizurama, ali volite da vam kosa izgleda bujno, hobotnica je baš za vas.

Reč je o jednoj od varijanti takozvane "fudbalerke", odnosno cipal frizure, koja je prošle godine postala sasvim neočekivano veliki trend.

"Fudbalerka", koju su prošle godine nosile i slavne lepotice poput Majli Sajrus i Rijane, prilično je ekscentričan i hrabar izbor, dok je "hobotnica" jednako luda, ali je ipak nešto ženstvenija.

A kakva je zapravo frizura "hobotnica"?

Ovakva frizura ima volumen i slojeve, ali kosa ipak treba da deluje uredno i lepo ošišana. Ključ je u pramenovima koji uokviruju lice, a koji podsećaju na krakove hobotnice, te je tako i dobila ime.

"Gornji deo šiša se u obliku činije ili malo duže, ali tako da spoljni vrhovi nisu tupo sečeni. Trebalo bi da budu mekani, i da se seku oštrom britvom, a ne makazama. Dužina sa strane i pozadi trebalo bi da bude duža, a potom da se stanji. Ono što je najvažnije naglasiti je mekoća, koje nema kod fudbalerke ili šega", objasnio je frizer slavnih Nil Mudi.

Hobotnica frizura se lako stilizuje i to je njena najveća prednost - ne morate čak ni da je fenirate. Za nonšalantan, opušten izgled dovoljno je da upotrebite proizvode za volumen kose kako biste podigli koren, a krajeve ležerno oblikujte rukama. Ako, pak, želite elegantniji, finiji izgled isfenirajte kosu tako da krajevi budu uvijeni ka unutra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs