Negujte se pravilno

Problemi kod oblikovanja obrva: Neujednačene, predebele ili pretanke?

Obrve mogu potpuno da promene izgled lica, negovane obrve odaju negovanu ženu
Nega
15:06h
Problemi kod oblikovanja obrva: Neujednačene, predebele ili pretanke?
Foto: Shutterstock

Lepo i pravilno oblikovane obrve ukras su na ženskom licu. Međutim, ako negde zabrljate, isphod može biti potpuno suprotan. Šminkerka Trejsi Džils otkriva trikove kojima možete izbeći horror od obrva.

Obrve otkrivaju vaš karakter, više možete pročitati OVDE.

Neujednačene obrve

Iako poslovica kaže: “Obrve treba da budu sestre, a ne bliznakinje”, više ima onih koje izgledaju kao da uopšte nisu u srodstvu. Prilikom oblikovanja obrva ravnajte se prema unutrašnjim i spoljnim uglovima očiju i nastojte na tome da budu što simetričnije.

Obrve kojih više nema

Ako ste preteranim čupanjem obrva ostali bez njih, u tom slučaju razmislite o trajnoj šminki. Bilo bi dobro da uopšte ne dođe do ovakve situacije stoga izbegnite preterano čupanje obrva dok još možete. Održavajte ih u što prirodnijem izgledu uz sitne dorade.

Pretanke obrve

Ovo se može dogoditi s godinama i to je sasvim prirodna pojava. I ovo možete izbeći tako što ćete obrve održavati u što prirodnijem stanju uz tek malo oblikovanja kako bi bolje pristajale vašem licu.

Sve o prirodnim melemima za brži rast obrva možete da pročitate OVDE.

Obrve koje su predebele

Predebele obrve više će doći do izražaja od očiju i ostalog na licu što bi trebalo istaknuti. Kao što pretanke obrve mogu potpuno transformirati lice na neželjeni način, isti učinak mogu imati i predebele obrve. Različiti oblici obrva pristaju različitim ljudima. Mlađe žene teže glamuroznijem izgledu, a one starije želeće da oblikuju obrve tako da vizualno “podignu” njihove oči kako bi izgledale mlađe.

Obrve pogrešne boje

Presvetle ili pretamne obrve odudaraće i neće uspešno uokviriti lice. Boja obrva treba da bude prilagođena boji kose i boji vaše kože. U odabiru idealne boje pomoći će vam stručnjaci, nemojte s ovim sami eksperimentirati.

Oblikujte obrve prema boji kose, tekst možete pročitati OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs