saznajte više

5 najboljih prirodnih ulja za kosu: Samo se ovako koriste ako želite da imate bujnu i zdravu kosu!

Prirodna ulja za kosu blagotvorno deluju na zdravlje i kvalitet kose, sprečavaju njeno opadanje i čine kosu zdravijom, ubrzavajući njen rast.

Nega
Autor:
5 najboljih prirodnih ulja za kosu: Samo se ovako koriste ako želite da imate bujnu i zdravu kosu!
Foto: Profimedia

Ukoliko do sada niste koristili prirodna ulja, jer ste mislili da će vasa kosa postati masna, predlažemo da zaboravite na to, i pogledate naš rejting najboljih prirodnih ulja za kosu.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje nije samo važan deo zdrave ishrane, već i vrlo efikasan način za negu i jačanje kose. Sadrži prirodne antioksidante i omega-3 masne kiseline koji jačaju strukturu kose i štite je od oštećenja slobodnih radikala i UV zraka. Pored toga, maslinovo ulje je takođe pogodno za masažu vlasišta. Koristite ulje 1-2 puta nedeljno i nakon nekoliko upotreba sigurno ćete videti rezultat.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima ne samo čarobni tropski miris, već i snažno revitalizujuće dejstvo. Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina E, kokosovo ulje neguje kosu iznutra, ostavljajući je glatkom i sjajnom. Takođe, ulje je bogato laurinskom i kaprinskom kiselinom - prirodnim antiseptikom i antioksidantima. Oni štite vlasište i jačaju njegovu prirodnu barijeru.

Arganovo ulje

Arganovo ulje se s razlogom naziva „tečno zlato“. To je jedno od najskupljih i najefikasnijih ulja. Arganovo ulje (zvano i marokansko ulje) bogato je vitaminom E, omega-3 masnim kiselinama i antioksidantima koji bukvalno mogu da ožive i oštećenu kosu. Pored toga, za razliku od drugih ulja, arganovo ulje je praktično nemasno, što omogućava upotrebu svakodnevno i ne stvara dodatne poteškoće prilikom ispiranja.

Ulje avokada

Ulje avokada, kao i samo voće, sadrži proteine, zdrave masti, esencijalne aminokiseline i vitamine (A, D, E i B6), zbog čega sanira oštećenja nastala na kosi. Ulje avokada je prilično intenzivno i gusto, tako da može donekle da slepi kosu, uskraćujući joj volumen.

Ricinusovo ulje

Idealno je za podsticanje rasta nove kose. Bogato je vitaminom E, mineralima i proteinima. Ulje takođe sadrži antioksidante koji održavaju normalan nivo keratina u osovini kose, čineći je jakom i glatkom. Pored toga, pomaže u kontroli procesa gubitka kose, a zahvaljujući svojim antimikotičkim svojstvima odlično je protiv peruti. U prodavnicama birajte ricinusovo ulje hladno presovano (slično maslinovom ulju) i koristite kao masku 2-3 puta nedeljno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs