JAKA I ZDRAVA KOSA

Od ovog kosa raste kao luda: Za pripremu ove moćne maske potrebna su vam samo dva sastojka! (RECEPT)

Soda bikrbona čini čuda za kosu, a ako je koristite na ovaj način za mesec dana ćete imati gustu, sjajnu i zdravu kosu kao nikad pre

Nega
Autor:
Od ovog kosa raste kao luda: Za pripremu ove moćne maske potrebna su vam samo dva sastojka! (RECEPT)
Foto: Shuterstock

Ukoliko muku mučite sa oštećenom, suvom, slabom i kosom koja sporo raste imamo rešenje. Za fantastične rezultate nećete morati da potrošite puno novca. Sve što vam je potrebno je jedna kašika sode bikarbone i malo šampona.

Upotreba različitih proizvoda za stilizovanje i negu kose kao i farbanje osavljaju posledice na izgled i kvalitet vlasi. Koliko god dobro da operete kosu, ti proizvodi ostaju u tragovima na temenu glave i talože se, a sami tim usporavaju rast kose, ali i uništavaju sjaj i jačinu.

Soda bikarbona je prirodno sredstvo koje se primenjuje kako bi se uklonile sve nešistoće sa kože glave i kose. Kada je teme potpuno čisto i sama dlaka postaje kvalitetnija.

Soda uspešno rešava problem opadanja kose i pospešuje rast nove dlake. Šampon sa sodom bikarobonom učiniće da vaše vlasi rastu znatno brže nego inače, a dlaka će postati jača i sjajna. Već za mesec dana biste trebali da primetite znatnu razliku u dužini kose, kažu frizeri.

Ovako upotrebljena soda bikarbona će znatno pomoći i osobama koje imaju problem sa kosom koja se brzo masti.

Ovako se koristiti soda bikarbona za najbolje rezultate:

Pomešajte kašiku sode sa malo šampona dok ne dobijete homogenu smesu. Utrljajte ovaj miks na teme glave kružnim pokretima i ostavite da deluje nekoliko minuta i nakon toga dobro isperite kosu. Nako pranja sa sodom, kosu još jednom opertite običnim šamponom.

Kako ne bi dolazilo do pucanja kose, potrebno je nakon pranja, pomešati dve šolje vode sa jabukovim sirćetom i time isprati kosu još jednom. Radi boljeg mirisa, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja po vašem izboru.

Preporuka je da se ovaj miks koristi jednom do 2 puta nedeljno.

Napomena: Ovaj šampon se ne preporučuje oosobama sa osetljivim temenom jer može da izazove dodatne iritacije.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs