JEDNOSTAVNI A SJAJNI TRIKOVI

Osetićete značajnu promenu, a vrlo je prosto: Šest fenomenalnih trikova koji će učiniti da vam se kosa manje masti!

Nekoliko vrlo jednostavnih stvari može drastično da poboljša situaciju sa kosom koja se preterano masti.

Nega
Autor:
Osetićete značajnu promenu, a vrlo je prosto: Šest fenomenalnih trikova koji će učiniti da vam se kosa manje masti!
Foto: Shutterstock

Ljudi sa kosom sklonom mašćenju imaju tendenciju da upadnu u začarani krug svakodnevnog pranja kose što uopšte nije dobro. I ne samo to. Svakodnevno pranje čini da se kosa masti još više.

Ali, šta ako vam kažemo da postoji nekoliko jednostavnih načina koji će vam omogućiti da ređe perete kosu i da ona vremenom biva sve manje masna?

Pročitajte u nastavku kako!

1. Birajte pametno vaš šampon i regenerator

Pre nego što se "udavite" šamponom za suvo pranje, prvi savet je da pametno birate vaš šampon i regenerator. Kupujte one za volumen ili masnu kosu, i poželjno je da budu bez silikona. U vašu rutinu takođe treba da bude uključen i šampon za dubinsko pranje kose koji ćete povremeno koristiti. A, kada nanosite regenerator, zadržite ga samo na vašim krajevima.

2. Šta treba da jedete da se kosa manje masti?

Ono što jedemo direktno utiče na naše zdravlje i stanje celog organizma. Samim tim jasno je da će uticati i na našu kosu. Pokušajte da smanjite unos masne hrane, dok ćete pojačati unos voća i povrća. Takođe, za hidriranu kožu ali i teme glave važno je da unosite dovoljno tečnosti! Jer kad je koža optimalno hidrirana neće proizvoditi višak sebuma.

3. Fenom osušite koren kose

Kada operete kosu, pustite je da se osuši prirodno, koliko god da je to moguće, ali, koren kose osušite fenom. To će vam pružiti kosu koja se manje masti i koja ima volumen.

4. Koristite kapu za tuširanje

Kada se tuširate, obavezno koristite kapu za tuširanje, jer ćete samo tako uspeti da sprečite da frizura postane neuredna zbog vlage.

5. Koristite jabukovo sirće!

Sve što treba jeste da razblažitejabukovo sirće sa vodom, u razmeri 1:1 i sipate na vašu kosu. Ostavite da odstoji 10 minuta i operite kosu šamponom. Kosa će posle ovoga biti osetno mekša i uklonićete sve što se nagomilalo na teme ili vlasi. Jabukovoo sirće je izuzetan tretman za sve tipove kose.

6. Šampon za suvo pranje kose pre spavanja

Naravno, šampon za suvo pranje kose je jedno od rešenja. A odlična je prevencija kao tretman pre spavanja jer neće dozvoliti da se masnoća akumilira tokom sna. Probudićete se sa svežom kosom punom volumena! Takođe, pokušajte što manje da dodirujete kosu prstima u toku dana kako je ne bi dodatno mastili.

(Stil.kurir.rs/Wanted)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs