da li vam se sviđa?

Trend krupnih pramenova se ponovo vratio: Senčenju i nevidljivim korekcijama je došao kraj! (FOTO)

Da li čujete kako zvoni vaša stara Nokia? Imate asocijacije na plišane trenerke? Ne znamo za vas ali nama se čini da smo se ponovo našli u 2007/8, bar kada je kosa u pitanju. Počelo je, a kako drugačije, sa poznatima: Dženifer Lopez i Bijonse su u gotovo koordiniranom naletu bjuti nostalgije još na proleće debitovale krupne kontrastne pramenove. Trend je toliko uzeo maha da ih sada vidimo svuda, čak i na minimalistički nastrojenim blogerkama. Ok, jasno je da je tu da ostane (makar celo leto).

Nega
Autor:
Trend krupnih pramenova se ponovo vratio: Senčenju i nevidljivim korekcijama je došao kraj! (FOTO)
Kajli Džener, Foto: Profimedia

Znate o čemu govorimo, zar ne? Za početak, tu su dva neizostavna svetla deblja pramena oko lica, zatim dolazi manje ili više "štrafti" po ostatku kose, najčešće po gornjim slojevima. Nijanse su gotovo uvek tople, u 98% slučajeva plave (a u onih preostalih 2% danas spadaju Bijonse i klan Kardašijan/Džener). Ipak, nema mesta strahu od ponovljenih grešaka pošto je 2020. ceo izgled je ipak unapređen.

Od zdravih proizvoda do pravilne nege: 6 saveta za lepu i gustu kosu koje morate da znate!

Za početak, ukoliko jak kontrast debelih pramenova oko lica uopšte postoji, onda je nekako ironičan (nek vas nauči Bela Torn čije su i plava i zelena varijacija na temu pun pogodak) ukoliko niste spremni na ironiju, onda preskačete kontrast i birate jednu od dve kategorije: retro glem ili kul minimalista. U ovu prvu jasno spadaju i Bijonse i Džej Lo sa svojim dugim talasima, i tonovima karamele, meda i svetlo braon.

U drugoj se ugladajte na frizure koje imaju Anouk Iv i Lasa Olsons. Pored toga što su potpuno svedene, njihove kose su i dijametralna suprotnost što samo govori koliko je ovaj trend krupnih pramenova u 2020. zapravo prilagodljiv.

Pa, koga ćete uzeti za #inspo kada se sledeći put zaputite kod frizera?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs