Malo lepote ne škodi

Dame sa naočarima: Kako se našminkati?

Bez obzira da li nosite naočare zbog mode ili zdravlja, potrebno je da znate kako da stavite ajlajner, maskaru i korektor kako bi oči izgledale lepo
Nega
15:12h Autor:
Dame sa naočarima: Kako se našminkati?
Foto: Thinkstock

Mnoge devojke koje imaju dioptriju i iz zdravstvenih razloga moraju da nose naočare, zahvalne su modi koja je kao novi modni krik uvela naočare.

Bez obzira da li nosite markirane naočare ili one praktične, veoma je bitno kako ćete se našminkati. Evo nekoliko saveta koje ne smete zaboraviti.

Ajlajner

Boja ajlajnera bi trebalo da bude različita od okvira naočara kako bi vaše oči došle do izražaja. U kombinaciji sa crnim okvirima pristaje siva, smeđa i plava nijansa ajlajnera, a sa smeđim tonovima tamnosiva i bronzana. Takođe, kod nanošenja ajlajnera važi pravilo da uz široke okvire ide i deblja linija ajlajnera, a uz uže okvire tanja.

Maskaru na donjim trepavicama treba izbegavati

Trepavice na gornjem kapku uvijte pre nanošenja maskare. Tako će one vizuelno izgledati veće i neće se slepiti. Sa maskarom ne treba preterivati – dovoljno je naneti tek jedan sloj, jer će se inače videti grudvice. Maskaru na donjim trepavicama je najbolje izbegavati. Tamne trepavice stvaraju senke koje doprinose umornom izgledu.

Korektor skriva tamne podočnjake

Kako su oči u središtu pažnje, posebno treba pripaziti na korektor, jer će naočare dodatno povećati čak i najsitnije greške. Najbolji izbor je korektor u žućkastim tonovima, koji će prekriti tamne podočnjake, ljubičaste mrlje i crvenilo lica. Pritom ne treba zaboraviti i na puder koji će uravnotežiti ten, a bira se prema boji puti.

Neuredne obrve

Obrve moraju da budu uredne, jer inače mogu pokvariti kompletan izgled. Važno je da su podšišane, te da dlačice ne štrče na sve strane, stoga ih je najbolje ukrotiti posebnim gelom za obrve. Tako neće odvraćati pažnju od očiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs