Karoteonodi, antiosksidansi koji šargarepi daju privlačnu naranadžastu boju, štite naš organizam od srčanih oboljenja, katarakta i određenih vrsta tumora. Dovoljan razlog da dan započnete zdravim sokom od šargarepe kojem, ovisno o ukusu, možete dodati i voće, povrće i neke začine.
Šargarepa je gotovo u potpunosti iskoristiva pa gotovo da nema otpadaka, nije je potrebno ljuštiti, već samo ostrugati pre nego je ubacite u sokovnik.
Za šta je sve dobar sok od šargarepe pročitajte OVDE.
Sok od šargarepe, grejpfruta i kajenski papar
3 narezane šargarepe
1 očišćeni i nasečeni crveni grejp
Malo kajenskog papra
Komadiće šargarepe i grejpa ubacite u sokovnik i na kraju sok pospite sa malo kajenskog papra.
Sok od šargarepe, narandže i đumbira
3 narezane šargarepe
1 očišćena i nasečena narandža
Komadić oguljenog svežeg đumbira
Komadiće šargarepe, narandže i đumbira ubacite u sokovnik.
Napravite ukusnu salatu od šargarepe, više možete videti OVDE.
Sok od šargarepe, jabuke i limuna
3 narezane šargarepe
1 nasečena jabuka, najbolje greni smith
1 kašičica soka od limuna
Malo soli
Komadiće šargarepe i jabuke ubacite u sokovnik. U sok dodajte limunov sok i po želji malo soli.