Isprobajte

2 vežbe za kapilare i proširene vene: Samo ovako ćete sačuvati zdravlje ako po ceo dan stojite ili sedite na poslu!

Po celom telu su raštrkane milijarde kapilara, koje su male, ali moćne pumpe za krv. Izvodeći ove vežbe, ponovo uključujete ove mehanizme čiji je rad oslabio jer ne hodate pravilno, loše spavate, nepravilno jedete, ne čistite telo

Fitnes & Nutricija
Autor:
2 vežbe za kapilare i proširene vene: Samo ovako ćete sačuvati zdravlje ako po ceo dan stojite ili sedite na poslu!
Foto: Shutterstock

Ova vežba se radi sa savijenim peškirom ispod vrata. Postavite peškir ispod vrata, podignite ruke i noge tako da su vam dlanovi i stopala paralelni sa plafonom i ispravite ih. Ako ne možete sasvim da ispravite udove, ne zamarajte se, vremenom ćete to uraditi. U ovom položaju počnite da vibrirate (tresite) istovremeno rukama i nogama 1-3 minuta ujutru i uveče. Tokom vežbe protresete, probudite kapilare, očistite ih od toksina. Zidovi kapilara su ojačani, pojačana je ishrana organa.

Vibraciona gimnastika za kapilare

Vibraciona gimnastika se izvodi u stojećem položaju, sa stopalima postavljenim paralelno. Podignite se na prste, tako što ćete pete podići 5 cm iznad poda i naglo se spuštaju na pod brzinom od 60 puta u minuti tokom 2-3 minuta.

Kada pete udare o pod u srcu se javlja kontrašok koji stvara hidrodinamički efekat koji „pumpa“ vensku krv kroz ventile i vibrira zidove krvnih sudova, što dovodi do aktivnog izbacivanja metabolita (toksični metabolički proizvodi - urea i mokraćne kiselina) iz ćelije u limfu i protok krvi u bubrege.

Ova vežba se radi dva puta dnevno.

Prema A.A. Mikulinu, čišćenja ćelija i međućelijskog prostora takođe je olakšano vibracijom same ćelije i inercionim silama koje nastaju kada se telo trese tokom hodanja i trčanja. Zbog toga akademik toplo preporučuje svakodnevno hodanje brzim tempom (ili trčanjem) tokom 30 minuta sa oštrim spuštanjem stopala na tlo kako bi se povećalo guranje i vibracije. Poslednje preporuke su dozvoljene samo za ljude sa apsolutno zdravom kičmom, od kojih je, očigledno, apsolutna manjina. Jer udar stopala o tlo, kako tokom trčanja, tako i tokom njegove vibro-gimnastike, kao rezultat udarnog talasa, pomaže ne samo čišćenju ćelija od toksina (metabolita), već i uzrokuje mikrotraumu intervertebralnih diskova, što može dovesti do pogoršanja osteohondroze kičme (pojava bola itd.).

Ove vežbe su izuzetno važne i preporučuju se ljudima koji rade negde gde 8 sati stoje ili gde 8 sati neprestano sede.

(Prevod Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs