nije obična vežba, već terapija!

Najjednostavnija vežba za cirkulaciju: 10 minuta za vaše zdravlje!

Zatvorite oči i odmorite se!

Fitnes
Autor:
Foto: Shutterstock

Možda će vam se učiniti da je ova vežba neobična, ali nemojte misliti da je to neka glupa izmišljotina, jer je ona vrlo korisna za vaše zdravlje.

 

Ovo nije obična vežba, već prava terapija. Slična je jogi, čiji je cilj da uspostavi vezu između tela i duha, a takođe je veoma korisna i za cirkulaciju.

 

Nemojte se plašiti da isprobate nešto novo. Ova vežba neće uticati na vašu figuru, niti će učiniti vaše noge lepšim, ali će vam pomoći da se bolje osećate i fizički i psihički, što je takođe veoma važno.

 

5 korisnih efekata od ove vežbe

 

- Smanjuje otok u nogama

- Otklanja sindrom umornih nogu

- Poboljšava varenje

- Opušta nervni sistem

- Doprinosi psihičkom miru

Evo kako se izvodi ova jednostavna, ali delotvorna vežba:

 

Pronađite mirno mesto i izdvojte 10 minuta koje ćete posvetiti sebi. Potrebno je da obezbedite uslove koji će vam omogućiti da zatvorite oči i odmorite se. Možete i da pričate telefonom ili čitate poruke, ali bolji efekat je ukoliko to ne radite, jer ćete se ovako i mentalno opustiti. 

 

Lezite na leđa, butine bi trebalo da budu 15 - 50 cm udaljene od zida. Savijte noge u kolenima i oslonite se petama uz zid. Ukoliko se butine nalaze pod pravim uglom u odnosu na leđa, tada će zadnjica biti na ispravnom rastojanju od zida.

foto: Shutterstock

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...