Doktor Bubnovski

Slabe noge, slabo srce: Čučnjevi mogu da izleče srčane bolesti, ako se izvode ovako!

Čučnjevi su jedina vežba koja direktno pomaže srcu. U slučaju srčanih oboljenja, čučnjevi su lek

Fitnes
14:10h Autor:
Foto: Shutterstock

Dobro je poznato da kardiovaskularni sistem obuhvata ne samo srce, već i krv (arterije, kapilare, vene) i limfne sudove. Takođe je poznato da se krv krće unutar zatvnoreno cirkulacionog sistema u obliku urođenih jednosmernih tokova - velikih i malih krugova cirkulacije krvi. Malo je poznato da postoji periferno interaorganosko srce, a to su mišići donjih ekstremiteta.

Klasični čučnjevi: stanete u blagi raskorak, ispružite ruke ispred sebe, spustite se u duboki čučanj i ustanete uz izdisaj nije opterećenje srcu - nego pomoć. "Periferno srce" pokupi arterijski talas krvi i vraća ga nazad u srce, poštujući potrebnu brzinu i volumen protoka krvi. Priroda nije izmislila druge mehanizme za održavanje normalnog protoka krvi. Dakle, slabe noge znače slabo srce!

2 vežbe za tanak struk: Salo se topi velikom brzinom, ali jedno pravilo morate da ispoštujete!

"Tablete koje se preporučuju pri prvim znacima zastajanja srca su samo bič za oronulog konja! Ako hoćete da pomognete svom srcu, radite čučnjeve.

Moja preporuka su obično dve vrste čučnjeva: sa ispruženim rukama i bez oslobca i sa osloncem (pridržavate se za prečke ili za stolicu ili sto).

Ja lično radim čučnjeve sa osloncem jer oslobađam kičmu pritiska i vežbam samo noge. Puštam "perifernom srcu" da se dobro istrenira," priča doktor Bubnovski.

Doktor Bubnovski savetuje da radite čučnjeve u vodi, jer ćete tako smanjiti pritisak na zglobove i kukove, a opet ćete istrenirati noge.

"Moj savet je da uradite dnevno seriju od 10 čučnjeva i to tri puta. Znači ujutru 10 čučnjeva, u podne 10 čučnjeva i uveče 10 čučnjeva. Ako ne osećate upale mišića, povećajte seriju čučnjeva. Nemojte da žurite. Ne budite fanatici. Samo polako i postepeno povećavajte broj čučnjeva. Možete dnevno da radite i do 50 čučnjeva tako što ćete raditi pet serija po 10 čučnjeva.

Najbolje vežbe za žene svih godina: Zategnite ruke i vratite samopouzdanje! (FOTO, VIDEO)

Kada "uđete u štos" i čučnjevi vam postanu lagani kao vežba, radite ih odjednom u razmaku od minut između serija. Kada završite sa čučnjevima, istegnite noge dobro kako sutra ne biste osećali bol zbog vežbe.

Zatim noge istuširajte hladnom vodom ili ako možete držite ih u hladnoj vodi 10 do 15 minuta. Nakon toga osušite noge grubim peškirom i namažite uljem ili kremom.

Samo ovako ćete obezbediti zdravlje srcu," ubeđen je doktor Bubnovski.

Najstarija vežba na svetu drastično transformiše telo: Popravlja varenje, razlaže i izbacuje masne naslage! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...