Bez konzervansa i aditiva

Može i drugačije: Zdrav obrok uz 100% prirodne proizvode!

Ključ zdrave i kvalitetne ishrane

Fitnes & Nutricija
16:38h Autor:
Može i drugačije: Zdrav obrok uz 100% prirodne proizvode!
Foto: Promo, Pixabay

U vreme kada je ukorenjeno mišljenje da "ne znamo šta jedemo", da nijedan sastojak koji konzumiramo "nije kvalitetan", teško je reći ko se zaista hrani zdravo. Aditivi i veštačke arome već dugo su zastupljeni na tržištu, što je omogućilo i lakše kreiranje mišljenja da ništa što unosimo u organizam nije prirodno i čisto. Međutim, još uvek ima proizvođača prehrambenih proizvoda koji žele da ponude i sebi i drugima 100% prirodne namirnice.

Iako se najčešće preporučuje smanjen unos, meso je osnovni deo skoro svake trpeze. Da bi imalo pozitivan uticaj na organizam, treba pažljivo birati vrstu i količinu mesa koje ćemo pojesti.

Da li izabrati juneće ili pileće, svinjsko ili konjsko, zavisi od mnoštva faktora: od zdravstvenog stanja, preko neophodnih vitamina i minerala, do neophodne mere proteina. Iako se povećava broj vegeterijanaca, odnosno osoba koje ne jedu meso, a neki čak ni mlečne proizvode, to iz mnogo razloga nije preporučljivo, pre svega imajući u vidu da mnogi orašasti plodovi i druge namirnice koje nisu životinjskog porekla, nikada ne mogu u pravoj meri nadomestiti potrebne količine kalcijuma, vitamina i minerala koji se nalaze i ovim namirnicama.

foto: Promo

Mleko i mlečni proizvodi neophodni su za održavanje organizma u dobrom stanju. Ipak, veoma je važno da ono što unosimo u organizam bude 100% prirodno, bez konzervansa, veštačkih aroma i aditiva. To važi za sve mlečne proizvode, a posebno se odnosi na sirne i kajmak namaz.

Srećom, danas postoji tehnologija zahvaljujući kojoj se dobijaju 100% prirodni sirni namazi različitih ukusa i kajmak namazi od punomasnog mleka bez konzervanasa, aditiva i veštačkih boja i aroma.

Iako kajmak namaz vezujemo za slane obroke, svoje ukućane možete obradovati i slatkim doručkom ili večerom u koji se dodaje ova ukusna, kremasta namirnica. Recept za rolnice sa cimetom pogledajte OVDE.

Osim navedenih namirnica, postoji još mnogo onih koje nisu spomenute, a neophodne su kako bi kvalitetni obroci bili kompletirani. Svakako, šta god da su sastojci jela, bitno je da su 100% prirodni, bez konzervansa, veštačkih boja i aditiva. Jedino tako možemo da nazovemo svoju ishranu "zdravom i kvalitetnom".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs