Donosimo vam razloge zbog kojih to ne trebate raditi ni u kom slučaju:
Postoji više vlakana u kori
Jabuka srednje veličine sadrži 4,4 grama vlakana. Ako bacite koru završiti ćete sa samo 2,1 grama vlakana. To je razlog zašto je preporučljivo konzumirati neoljuštene jabuke.
Postoji više vitamina u kori
Jedna srednja jabuka, zajedno sa korom sadrži 8,4 mg vitamina C i vitamina A, a oguljene jabuke sadrže samo 6,4 mg vitamina C.
Zašto baš žene treba da jedu jabuke: Jedno super svojstvo za koje niste znali!
Kvercetin pomaže pamćenje
Ovaj antioksidans bori se protiv oštećenja moždanog tkiva povezanog s Alchajmerovom bolešću ili drugim sličnim bolestima.
Jedna jabuka, zajedno sa svojom korom sprečava debljanje
Ursolična kiselina se može naći u koži jabuke. Ova kiselina je spoj koji je od suštinske važnosti za borbu protiv gojaznosti. Ursolična kiselina gori kalorije i na taj način smanjuje rizik od prekomerne težine.