Obavezno pročitajte

Bole vas leđa: Verovali ili ne, lek se krije u hrani!

Zdravlje kompletnog organizma u dobroj meri zavisi i od toga kako se hranite. Zato i nije čudo što neke bolesti i bolove možemo lečiti menjanjem navika u ishrani.

Fitnes & Nutricija
11:22h Autor:
Bole vas leđa: Verovali ili ne, lek se krije u hrani!
Foto: Shutterstock

Zdravstveni balans u organizmu možete održati dobrom i kvalitetnom ishranom.

Međutim, ako patite od čestih bolova u leđima i krstima ove četiri namirnice treba da uvrstite u svoj jelovnik.

ANANAS - Bogat je protivupalnim enzimima koji pomažu telu da se leči i umanjuju bolove. Naravno, ovo se odnosi na svež ananas, ne na onaj iz konzerve.

ZELENI ČAJ - U listovima zelenog čaja nalazi se nekoliko antioksidanasa koji će i te kako pomoći vašem organizmu. Detoksikacija pomaže ćelijama da se zaštite. Ako pijete zeleni čaj dva do tri puta dnevno osetićete njegov terapeutski efekat.

GOVEDINA - Ovo meso neopravdano prati loš glas zbog masnoće, ali ako nabavite ekološki čistu govedinu koja je kvalitetno hranjena, uvidećete koliko je ono ukusno i bogato raznim korisnim i hraljivim materijama koji vam pomažu da ostanete zdravi.

BELI LUK - Jedna od najmoćnijih biljaka odavno je poznata kao izvor zdravlja. Dokazano je da normalizuje krvni pritisak, umanjuje holesterol i rizik od razvijanja malignih ćelija, ali beli luk je dobar i kao lek protiv bolova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs