Sigurno će vas iznenaditi da činjenica da mešanje paradajza i krastavaca u salati nije preporučljivo!

Naime, ovo povrće nema jednako vreme probavljanja, pa kada se uzimaju u isto vreme, postoji velika mogućnost da dođe do fermentacije u želucu, što kasnije može da otruje organizam i izazove bolove, grčeve i nadutost, piše HealthTipsPortal.com.

Postoji još nekoliko kombinacija namirnica koje bi trebalo da izbegavate:

Voće nakon obroka
Voću treba dosta vremena da se probavi, a ako ga jedete odmah nakon obroka, zadržaće se u želucu duže i izazvati refluks i druge probavne probleme.

Testenina i sir
Testenina obiluje skrobom koji se drugačije vari od proteina, a zadržavanje u želucu izaziva fermentaciju.

Znali su samo da umire, ali ne od čega: Telo joj bilo potpuno zatrovano nečim što svi jedemo!

testenina.jpg
Foto: Shutterstock

Meso i sir
Previše proteina za vaš želudac.

Kruh i sok od pomorandže
Kiselina potrebna da bi razgradila sok može da uništi enzime zadužene za razgradnju skroba.

Povrće i sir
Sa ovom kombinacijom povećavate rizik od nadutosti.

Dinja i lubenica
Ove voćke bi trebalo da se konzumiraju odvojeno.

Banane i mleko
Ova kombinacija usporava varenje.

Voće i jogurt
Iako je ovo poznata kombinacija za doručak, ona usporava varenje i oštećuje crevnu floru.

Dokazano najzdravija na svetu, a niko je ne jede: Ova namirnica leči sve, od srca do slabe kose!

<\ iv="">

Bolovi, grčevi i nadutost ne treba da vas iznenade, a može da dođe čak i do trovanja