Ove tri namirnice spas su za lošu probavu, a to su znale čak i naše bake.
Da, šljive su izvori prehrambenih vlakana koje će stabilizovat probavu. Ali, to je samo početak njihovih zdravstvenih "supermoći". Sadrže i neke antioksidanse koji se nameću kao važni saveznici u borbi s dijabetesom, gojaznošću te preveniraju srčane bolesti.
Jedite sveže plodove kao međuobrok, ili ih dodajte ovsenoj kaši, jogurtu i smutiju. Zasladite se komadom sočnog kolača sa šljivama i ne brinite o višku kilograma.
Najjeftiniji zeleni sok: Jača telo, spečava širenje ćelija raka! (RECEPT)
Kupus je, poput karfiola, kelja i brokolija, povrće iz porodice kupusnjače i jedna od najzdravijih namirnica koje možete staviti na svoj tanjur.
Prepun je fitonutrijentima, a naročito prehrambenim vlaknima koji "leče" zatvor, snižavaju holesterol, te podstiču rad metabolizma. Najbolje ga je naseckati na tanke trake i jesti sirove u letnjim salatama.
Ne odričite se pasulja ni u letnjim mesecima! Dodajte ga omiljenim supama, salatama i drugim jelima. Ovaj izvor biljnih belančevina i prehrambenih vlakana čini čudo za probavu i telo. Pasulj delotvorno zasićuje, a bogat je železom i magnezijumom koji opušta mišiće nakon vežbanja ili plivanja na odmoru.
Sirotinjska jela koja smo obožavali: Najlepše iz bakine kuhinje! (RECEPTI)