Peršun je u svakodnevnoj pripremi hrane izvrstan saveznik zdravlja jer se jelima dodaje kao sitna nadopuna uglavnom radi ukusa. Međutim, time činimo mnogo i za svoje zdravlje.
Peršun sadrži dve grupe specijalnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje. U prvu grupu sastojaka ulaze prirodna eterična ulja, a u drugu grupu spadaju flavonidi. Uz sve to, neizmerno je bogat izvor vitamina C, A i K pa se preporučuje da se više konzumira u sezoni gripa i prehlada.
Sastojci: 1.5 litra vode, 3 vezice peršuna, 1 kg limuna, soda bikarbona.
Jedna banana čini čudo za vaš organizam: Samo 110 kalorija dnevno!
Priprema:
Limunovu koru dobro protrljajte sodom bikarbonom kako bi se uklonile nečistoće sa kore. Ipak, nastojte koristiti domaći, neprskani limun. Vodu prokuvajte i ostavite da se ohladi. Limun isecite na kriške, a peršun usitnite i dodajte u hladnu vodu. Sve skupa poklopite i ostavite jedan dan da odstoji u frižideru. Na kraju sve izmiksajte i sipajte u teglu ili bocu.
Svakodnevno pijte po jedan decilitar.
Recept slavne doktorke: Napravite hleb koji sprečava starenje i ubrzava metabolizam!