Razbijamo mitove

Najveće zablude o čokoladi

Obožavana poslastica često je osporavana, jer navodno loše utiče na izgled i zdravlje. Istina je, ipak, na strani čokolade
Fitnes & Nutricija
16:04h
Najveće zablude o čokoladi

Opojnog mirisa i ukusa, čokolada prosto mami. Rame uz rame sa željom, koju budi, ide i osećaj krivice jer postoji puno mitova o najpoznatijem slatkišu, a mi smo se pozabavili onim najčešćim. Iako ne postoji razlog da ne uživate u čokoladi, zapamtite da je umerenost od velike važnosti. Ako ni zbog čega drugog, makar da biste vežbali i jačali karakter.

Tamna čokolada ima manje kalorija od mlečne

I tamna i mlečna čokolada imaju isti broj kalorija, 550 u 100 grama. Ipak razlika postoji. Tamna čokolada sadrži veći procenat kakaa, koji je dokazano zdrav.

Čokolada stvara akne

Neki ljudi smatraju da je njihova koža osetljiva na ovu divnu poslasticu. Ipak, ne postoji nijedno istraživanje koje povezuje jedenje čokolade sa nastankom akni.

Čokolada izaziva glavobolju

Iako sadrži amino kiseline, koje mogu da uzrokuju migrenu, ipak se radi o toliko malom procentu da je nemoguće povezati glavobolju sa čokoladom.

Čokolada goji

Ukoliko svaki dan pojedete parče čokolade, nakon sva tri obroka, naravno da ćete se ugojiti. Ipak, ukoliko se zdravo hranite i vežbate više puta nedeljno po 30-ak minuta, čokolada će vam biti poslastica, a ne namirnica koja je odgovorna za višak kilograma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs