Letnja nega

5 pravila o bikini zoni

Tokom vrelih dana, uklanjanje neželjenih dlačica je na visokom mestu prioriteta svake žene. Zato vas podsećamo na zlatna pravila depilacije i brijanja, kao i negu kože
Nega
15:30h Autor:
5 pravila o bikini zoni
Foto: Shutterstock

Tokom letnjeg perioda, pružite više pažnje bikini zoni i to ne samo prilikom depilacije već i u razdobljima između uklanjanja nepoželjnih dlačica.

Koliko često treba ići na depilaciju?

Dlačice ne rastu svima jednakom brzinom pa ne postoji tačno određeno vremensko razdoblje za depilaciju. Ukoliko ste upravo prvi put bili na depilaciji voskom (ili šećernom pastom) ili se neko duže vreme niste depilirali, jedan deo dlačica nalazi se ispod površinskog sloja kože i samo što nije izrastao. Ali, ako ste već bili na nekoliko uzastopnih tretmana, preporučuje se depilacija svake tri do četiri nedelje.

Brijanje izaziva rast debljih i čvršćih dlačica

Muči li vas pitanje da li smete da se brijete nakon depiliranja voskom, odgovor je da. Međutim, to će vas uvek vratiti korak unazad, jer nakon svakog brijanja dlačice rastu deblje i čvršće. Zbog toga, ukoliko možete, strpite se do prve sledeće depilacije. Ukoliko odlazite redovno na depilaciju voskom ili šećernom pastom, s vremenom ćete moći uočiti promenu u teksturi dlačica, njihovoj boji i količini. Čupkati ili ne?

Neke žene gotovo opsesivno pincetom čupkaju svaku dlačicu. Istina, nakon depilacije puno je lakše i bezbolnije iščupati ih jer ih možete izvući bez da išta osetite.

Međutim, i čupkanje vas vraća unatrag. Dlake na našem telu rastu u određenim fazama. Nakon depilacije vaše telo registruje nedostatak dlačica koje potom počinju da rastu.

Ukoliko čupkate tek izrasle dlačice, one neće rasti jednakom brzinom. U tom slučaju nemojte se čuditi ako nakon depilacije dlačice počnu da rastu brže nego prošli put. Ne suzdržite li se od čupkanja, ni uz najstručniju depilaciju nikada nećete moći da imate savršeno izdepilirano telo.

Nakon depilacije bikini zone uradite piling

Ne bojte se pilinga nakon depilacije bikini zone. Naravno da nećete besomučno trljati osetljiv i depilacijom iritiran deo kože (pogotovo ne prvih nekoliko dana nakon tretmana), ali blagom i redovnom negom u razdoblju između depilacijskih tretmana možete puno da učinite. Ukoliko imate masnu kožu, dva do tri puta nedeljno koristite piling na bazi soli. Za normalnu ili suvu kožu preporučuje se piling na bazi šećera. Hidratacija kože

Postoji čitav niz hidratantnih krema obogaćenih vitaminima za negu kože nakon depilacije. Najbolje je odabrati onu kremu koja vam neće začepiti pore. Hidratantna krema je veoma važna, jer osim što kožu čini mekšom i zdravijom, onemogućava urastanje dlačica. Na kraju ipak treba imati na umu da svi imamo različite tipove kože i dlačica kojih želimo da se rešimo. Ono što važi za jedne ne mora da bude delotvorno za druge.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs