5 vežbi koje će vam pomoći da izgledate top: Učili smo ih u osnovoj školi, pored njih teretana nije potrebna

Da biste bili u odličnoj formi potrebno je da vežbate! Ali nije potrebna teretana, setite se samo vežbi iz osnovne škole

Fitnes & Nutricija
15:55h
5 vežbi koje će vam pomoći da izgledate top: Učili smo ih u osnovoj školi, pored njih teretana nije potrebna
Foto: Shutterstock

Postoji 5 magičnih vežbi koje zatežu čitavo telo. U čemu je caka? Potrebno je da ih ponavljate svaki dan.

Najbolje od svega je što smo te vežbe učili u osnovnoj školi na fizičkom vaspitanju, a sada nam ostaje samo da ih se prisetimo:

Plank

Ako svaki dan radite plank po 1 minut, ojačaćete mišiće zadnjice, leđa, ruku, trbušnjaka. Rezultati su vidljivi brzo, samo je potrebno da istrajete.

Plank
foto: Shutterstock

Čučnjevi

Već smo pričali o čučnjevima i tome kako ih ruski doktor smatra najboljom vežbom za dugovečnost. Ako svaki dan radite po 30 čučnjeva minimu, zategnućete noge, zadnjicu, stomak i leđne mišiće. Osim toga, čučnjevi jačaju vaša kolena pa radeći ih u mladosti, štedite se u starosti.

Čučnjevi uz zid

Ako svaki dan provedete 5 minuta u čučnju uza zid imaćete mišićave i zategnute noge bez celulita. Prilikom izvođenja ove vežbe možete da koristite tegove na nogama.

Vežbanje, Čučanj, Čučnjevi, Fitnes
foto: Shutterstock

Sklekovi na stolici

Nije potrebno da se mučite i radite klasične sklekove. Dovoljno je da se naslonite na stolicu i uradite 3 serije po 10 sklekova svaki dan. Ruke će vam brzo biti zategnute sa istaknutim mišićima. Sve one masne naslage sa nadlaktica će nestati.

Iskorak

Iskorak se izvodi tako što jako zakoračite jednom nogom i bukvalno se spustite što dublje, a zatim podignete nogu i još jednom zakoračite duboko. Tako radite oko 10 koraka, pa ponovite to 3 puta. Ovu vežbu smo svi radili u školi a ono što ona radi našem telu je to da zateže noge, zadnjicu, listove.

iskorak
foto: Shutterstock

Izdvojite svaki dan 1 minut za plank + 10 minuta za čučnjeve + 5 minuta za čučnjeve uz zid +10 minuta za iskorak = to znači 26 minuta vežbanja kod kuće, bez tegova, bez teretane i trenera, samo uz jaku volju i istrajnost. Rezultati su zagarantovani.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs