EVO ŠTA JEDU STEFAN I TARA ĐOKOVIĆ: "Deca su na ovoj ishrani bez ikakvih problema", pržena hrana je strogo ZABRANJENA

Mnoge zanima kako se hrane deca Jelene i Novaka Đokovića, budući da su oni na posebnom režimu ishrane.

Fitnes & Nutricija
EVO ŠTA JEDU STEFAN I TARA ĐOKOVIĆ: "Deca su na ovoj ishrani bez ikakvih problema", pržena hrana je strogo ZABRANJENA
Foto: Printscreen Instagram/ jelenadjokovicndf

Nije tajna da su proslavljeni teniski šampion Novak Đoković i njegova supruga Jelena, godinama na veganskoj ishrani o čemu su u više navrata javno pričali. Takođe, njihov režim ishrane često je tema raznih polemika.

Mnogi se pitaju da li se prema istom principu hrane i njihova deca, dok se često na Instagram profilu Jelene Đoković mogu naći saveti oko vaspitavanja dece kao i neke smernice o knjigama o roditeljstvu ili savetima stručnjaka. Takođe neretko i podeli neki zdrav recept.

Još za vreme karantina, 2020. godine, Jelena je na Instagram "live"-u odgovarala na pitanja pratilaca, a jedno koje se najčešće postavljalo je upravo kakvu ishranu imaju Stefan i Tara:

"Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo se dobro oseća, zdrav je, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala Bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam, neka deca su geniji i odmah sve jedu, moja deca ne jedu još zelene salate, ali ne paničim jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuvamo, jedu kuvani krompir ili pire" - objasnila je Jelena.

Kada je Stefan bio mali, Jelena je pričala o tome i kakve mu kašice sprema. "Pire od banane i avokada je uvek dobro rešenje" - objasnila je Jelena i istakla da hranu zasladi, kada je potrebno, medom, rogačem u prahu, sirupom agave, javorovim sirupom.

"Volim sve da spremim uveče jer je moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta", govorila je Jelena i savetovala drugima da se igraju sastojcima, dodajući da ukusna hrana ne mora da bude prerađena, već to može biti sveža i zdrava.

1 / 5 Foto: ADAM DAVY / PA IMAGES / PROFIMEDIA

Jednom je otkrila i recept za kašu koju rado priprema, a glavni sastojci su ovsene pahuljice, puter od lešnika, mlevena maka, kakao, mleveno čia seme, lan, biljka lukuma, heljda, susam i pirinčano mleko sa kokosom, malo voća na vrhu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs