ACA SOFRONIJEVIĆ SMRŠAO JE PREKO 40 KG BEZ DIJETE: Nekad je imao 128 kg, a nedavno je otkrio kako je liniju doveo u red

Aca Sofronijević u jednom periodu života imao je skoro 130 kilograma, a otkrio je kako mu je pošlo za rukom da smrša.

Fitnes & Nutricija
Autor:
ACA SOFRONIJEVIĆ SMRŠAO JE PREKO 40 KG BEZ DIJETE: Nekad je imao 128 kg, a nedavno je otkrio kako je liniju doveo u red
Kako je Aca Sofronijević smršao preko 40 kg?, Foto: Kurir TV

Nedavno smo pisalo o tome kako je pevačica Snežana Đurišić smršala 20 kilograma za samo dva meseca, a sada je još jedan poznati mužičar otkrio kako je svoju liniju i zdravlje doveo u red.

Iako je danas fit i u formi, naš najbolji harmonikaš, Aleksandar Aca Sofronijević, nekada je imao preko 100 kilograma što je uticalo da izgleda potpuno drugačije.

Posao muzičara iziskuje velika odricanja, a nastupi do kasno u noć kao posledicu imaju i neredovne obroke koji utiču na njihovo zdravlje, a upravo to je bio slučaj i sa Acom.

Aca Sofronijević smršao je preko 40 kilograma
Aca Sofronijević smršao je preko 40 kilograma foto: Kurir / Damir Dervišagić

Kada sam počinjao karijeru, 2000. godine, oformio sam bend koji se zvao „Buba prestiž“. Pravili smo žurke po kafanama, uveseljavali goste, pravili dobru atmosferu. Na nastupima sam unosio veliku količinu alkohola, ali to nije bilo jedino zlo. Kada bismo svirku priveli kraju, otišli bismo da jedemo. To su uglavnom bile ogromne količine „brze hrane“, pa su se kilogrami samo nagomilavali. Kada je nastupila 2006, imao sam šta da vidim. Vaga je pokazivala 128 kilograma. Nisam mogao da se sagnem i vežem pertle. Teško sam disao, bio mi je problem da obavljam svakodnevne aktivnosti ‒ pričao je Aca Sofronijević za „Super TV“.

Tada je shvatio da mu je zdravlje prilično ugroženo, pa je rešio da stvar uzme u svoje ruke i svoji liniju dovede u red.

- Šalili su se da sam bio sam sebi stric kako sam izgledao. Skinuo sam oko 40 kilograma, i to je bio dug proces. Trebalo mi je 7,8 godina da dođem na normalan nivo i dovedem moje telo u normalu. Spasao sam se - iskren je bio harmonikaš, pa dodao:

Nisam birao ni vreme ni mesto, po najvećoj zimi sam pešačio kako bih izgubio višak kilograma ‒ priznao je. Danas trenira i do pet puta nedeljno, a redovno ide i na plivanje.

Aca je promenio način ishrane i redovno trenira
Aca je promenio način ishrane i redovno trenira foto: Printscreen/instagram

Kilogrami su ubrzo počeli da nestaju, a pored fizičke aktivnosti, Aca je poveo računa o ishrani i namirnicama koje unosi u svoj orgaznizam.

Naučio sam šta i kako treba da jedem, odnosno koje namirnice idu jedna uz drugu. Biram raznovrsne namirnice i unosim u organizam samo najbolje, a pijem i dosta vode ‒ kaže Aca.

Danas može da se pohvali da je svoje telo doveo u top formu i apelovao na sve da moraju da vode računa o svom zdravlju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs