SPORT ZBOG KOJEG JE JELENA ĐOKOVIĆ VITKA I JAKA: Mišići su vretenasti, trbušnjaci jaki i nema šanse da se ugojite

Ova specifična veština je novi sport Jelene Đoković, u sebi sadrži elemente plesa kao i borbe sa zamišljenim protivnikom.

Fitnes & Nutricija
09:58h Autor:
SPORT ZBOG KOJEG JE JELENA ĐOKOVIĆ VITKA I JAKA: Mišići su vretenasti, trbušnjaci jaki i nema šanse da se ugojite
Jelena i Novak Đoković, Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Jelena Đoković je svoje obožavaoce i ljude koji je prate oduševila novim videom u kojem se vidi kako vežba. Ona je pomoću svog trenera i učitelja izvodila komplikovan "ples" koji podrazumeva kapoera.

Kapoera je nastala među afričkim robovima u kolonijalnom Brazilu. Zaštitni znak ove veštine su upravo borilački elementi odnosno napad i odbrana. Mogla bi se opisati još kao borilačka igra, veština, ples, muzička igra.

Jelena Đoković
foto: Printscreen/instagram

Ovakav vid rekreacije kod ljudi vrlo brzo preraste u način života. Sastoji se od različitih dinamičnih tehnika udaraca, naime konstantno ste u pokretu. Propratni element ove borilačke veštine je muzika koja je najčešće glasna i u kombinaciji sa pevanjem kapuerista. U ovoj maloj vežbačkoj zajednici postoji mnogo neobičnih momenata a pre svega je bazirana na tome da sve više liči na porodicu.

Jelena je imala priliku da upozna majstora kapoere Meštrea Pulmaoa na godišnjem odmoru jer je ovaj trener radio i sa našim najboljim teniserom. Uspeo je da joj približi ovu veštinu koja je sad postala neizostavni deo njene dnevne rutine kao što i vidimo na snimku.

Meštre je osmislio kompletan trening kako bi početnici što lakše savladali osnovne pokrete. Ističe da pomaže ljudima da budu pokretniji, muzikalniji i pozitivniji jer je pre svega kapoera hrana za telo i mozak.

Nije novost da Jelena već godinama unazad vodi računa o svom telu i zdravlju. Nedavno je izjavila kako se zdravom načinu života okrenula i iz straha od bolesti. Ističe da joj je cilj bio da živi život pun energije i da se dobro oseća pa se baš iz tog razloga okrenula veganstvu. Važnu ulogu u njenoj ishrani igra i način pripreme hrane. Najčešće je bazirana na svežoj sirovoj hrani ili pripremljenoj sa minimalnom termičkom obradom.

Jelena Đoković
foto: Printscreen/instagram

Takođe kao jedan od razloga okrenutosti veganstvu ističe i period svog studentskog života. Pokušavajući da preživi studentske dane, bez doma sa kuhinjom i sa skromnim budžetom, pribegavala je zdravim alternativama koje ne iziskuju komplikovanu pripremu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs