Zlu ne trebalo

Ojačajte imunitet: 5 najboljih prirodnih namirnica

Med, beli luk, probiotici i cink su mnogo bolji izbor od kupovnih preparata
Fitnes & Nutricija
07:54h
Ojačajte imunitet: 5 najboljih prirodnih namirnica
Foto: Shutterstock

Na tržištu danas postoji niz preparata za jačanje imuniteta, međutim, ipak su bolja prirodna sredstva.

Med

Korisna svojstva meda su odavno poznata i naučno dokazana. Med sadrži antioksidanse koji štite od srčanih oboljenja, štite zube i desni i sprečavaju pojavu mnogih bolesti.

Kako da pomoću tople vode i meda napravite eliksir zdravlja koji jača imunitet i podstiče mršavljenje saznajte OVDE.

Ehinacea

Ekstrakt ove biljke može da ubrza izlečenje od prehlade za skoro dva dana. Ipak, korisno dejstvo traje dve nedelje, zbog čega ehinaceu treba da uzimate samo kada ste prehlađeni.

Beli luk i cink

Beli luk ublažava respiratorne tegobe i sprečava pojavu prehlade i gripa. Cink je takođe poznat kao materija koja jača imunitet, a nalazi se u jajima, mesu i morskim plodovima.

Kako da napravite magični napitak od belog luka i vina koji jača metabolizam i srce i uklanja višak masnoće i soli saznajte OVDE.

Čaj

Dehidracija tokom prehlade utiče na sušenje mukusa i otežava borbu protiv virusa i bakterija u organizmu. Ispijanje većih količina vode i biljnih čajeva olakšava njihovo izbacivanje iz tela.

Probiotici

Ove materije povećavaju broj korisnih bakterija u crevima. Nakon zdrave ishrane i redukcije unosa alkohola, uzimanje probiotika je treći naučno dokazani način za jačanje imuniteta.

OVDE pročitajte koji su prirodni probiotici.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs