Žena sa telom iz snova

EVO KAKO SE HALE BERI ODVIKLA ŠEĆERA: Zahvaljujući ovome njeno telo je vitko i mladoliko!

Iako ga je u mladosti veoma mnogo konzumirala, zbog dijabetesa je morala skroz da ga isključi iz ishrane!

Fitnes & Nutricija
23:14h Autor:
EVO KAKO SE HALE BERI ODVIKLA ŠEĆERA: Zahvaljujući ovome njeno telo je vitko i mladoliko!
Foto: Profimedia

Hali Beri pleni svojim izgledom, harizmom, zgodnim telom, iako gazi šest deceniju! Naglašava da su za to zaslužni jedino zdrava ishrana i redivan trening!

Godinama je verna toj dobitnoj kombinaciji, ali ističe da na početku i nije bilo tako lako, jer je kao veoma mlada jela mnogo slatkiša!

Bitne promene u svojoj ishrani je napravila nakon dijagnostifikovanog dijabetesa u 22 godini.

- U ranim dvadesetim godinama, baš pre nego što su mi dijagnostifikovali dijabetes, bila sam zavisnica od šećera. Dan sam počinjala slatkim pahuljicama i raznim vrstama kornfleksa, nakon čega bih se dodatno zasladila bombonama. Bila sam konstantno pod uticajem šećera - rekla je Hali Beri.

Kada se suočila sa tom dijagnozom, iz upotrebe je potpuno izbacila poslastice, ali je i smanjila unos voća.

- Prve tri nedelje mi je bilo jako teško. Osećama sam jake glavobolje i nagle promene raspoloženja! Ali, posle toga mi se želja smanjila. Ukus mi se potpuno probenio, a zdravlje se poboljšalo - ispričala je glumica.

Skoro tri decenije umesto šećera konzumira ksilitol.

Ksilitol je 100% prirodni proizvod – šećer, koji se izvorno dobija iz kore drveta breze. Čisti ksilitol je bijela kristalna supstanca istog izgleda i ukusa kao šećer. On je prirodna zamjena šećera u domaćinstvu, sa 40% manje kalorija u odnosu saharozu.

Najviše ga u prirodi ima u bobičastom voću, šljivama, kruškama, jagodama, zatim u vlaknastom povrću, kukuruzu, gljivama.

Ksilitol ima više potvrđenih blagotvornih efekata na organizam. Posebno deluje alkalno na ceo organizam, odnosno podstiče stvaranje idealne acido-bazne ravnoteže, koja podrazumeva blagu alkalnost organizma, a samim tim jača imuni sistem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs