Narodni lek

7 DANA NA PRAZAN STOMAK UZMITE BELI LUK I MED: Evo šta će se desiti!

Svi znamo da su dve najzdravije namirnice na svetu beli luk i med! Ako tom mešavinom započnete svoj dan - telo će vam biti zahvalno

Fitnes & Nutricija
Autor:
7 DANA NA PRAZAN STOMAK UZMITE BELI LUK I MED: Evo šta će se desiti!
Foto: Shutterstock

Da utvrdimo šta smo do sada naučili:

Sirovi beli luk pomaže u smanjivanju pritiska i holesterola, u prevenciji srčanih bolesti i infarkta. Odličan je i kod umanjivanja posledica ateroskleroze, a olakšava i tegobe povišene temperature, groznice, dijareje, prehlade i gripa kao i gljivičnih infekcija. Olakšava i simptome dijabetesa, uvećane prostate i osteoartritisa. Na sve to, diže i imunitet.

Kako ga koristiti?

Beli luk je najbolje konzumirati u sirovom izdanju ako ga unosite iz zdravstvenih problema. Prosto zgnječite čen, ostavite da odstoji 15 minuta i onda ga jedite. Važno je da ga zgnječite jer ćete samo tako aktivirati reakciju koja povećava sadržaj alicina u njemu.

Takođe, preporuka je i da se sirovi beli luk jede na prazan stomak jer će se tako svi korisni sastojci lakše apsorbovati u telu.

Sirov beli luk i med - najmoćnija kombinacija iz prirode

Trebaće vam:

  • 1 glavica belog luka
  • 300 grama meda

Priprema: U staklenu teglu gde se nalazi med, stavite sitno seckan beli luk. Možete i da ga procedite kroz presu. Promešajte i držite na suvom i tamnom mestu.

Svako jutro uzmite jednu malu kašiku ove smese.

Ovo je idealan lek za dizanje imuniteta, ali i za pročišćavanje celog tela, uključujući i kožu. Oni koji ga redovno piju svakog jutra na prazan stomak videće da imaju mnogo više energije i da im ceo organizam bolje radi.

Preporuka je da se ovaj lek uzima nedelju dana. Posle napravite pauzu i ponovite po potrebi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs