Sezonske biljke pune su vitamina i minerala, obiluju sastojcima čija je uloga da nam ojačaju imunitet.
Uprkos naglim promenama toplog i hladnog vremena i dolaskom kraćih dana sa manje sunca, koji imaju i jak uticaj na naše raspoloženje, boje jeseni donose mnoštvo ukusnih i zdravih plodova.
Sezonske biljke pune su vitamina i minerala, obiluju sastojcima čija je uloga da nam ojačaju imunitet, savladaju promene i stanja organizma uzrokovana njima, i pripreme telo za izaove koje donosi zima.
Dobar odabir namirnica utiče na bolji kvalitet sna, nivo telesne aktivnosti, koncentraciju i pomažu sprečavanju umora na prirodan način. Jedna od takvih namirnica je i dunja.
Ovi ukusni plodovi imaju mnogo lekovitih sastojaka.
Dunja pripada istoj porodici biljaka kao i jabuke i kruške. Retko se konzumira u svežem stanju, ali se od dunja može napraviti ukusan sok, kompot, džem, liker ili slatko.
Ovo su razlozi zbog čega bi trebalo da konzumirate mirišljave dunje kad god imate priliku:
Sezonsko voće veoma je zdravo za naš organizam, a u jesenjem periodu posebno se izdvajaju dunje. Evo i zašto!