Snaga u jednoj čaši

AKO ŽELITE DA OČISTITE TELO: Pijte sok od cvekle na ovaj način! (RECEPT)

Jetra, ali i celo telo, najbolje se čiste pomoću cvekle

Fitnes & Nutricija
Autor:
AKO ŽELITE DA OČISTITE TELO: Pijte sok od cvekle na ovaj način! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Jesen je pravo vreme da sebi napravite svež sok od cvekle kojim ćete očistiti celo telo. Kada pijete sok od cvekle, sa njim unosite u organizam važne nutrijente i antioksidanse.

Zahvaljujući bogatstvu vitamina C i gvožđa, cvekla pomaže stvaranju hemoglobina u krvi, stoga je odličan prirodni lek za anemiju.

Unosom ovog soka ćete takođe opskrbiti organizam s više minerala kalijuma nego da koristite samo svež koren u komadu.

To je najbolje prirodno sredstvo za detoks organizma koje daje snažan potsticaj radu svih organa.

Sveži sokovi od povrća, poput cvekle, odlični su i za osobe s oslabljenom funkcijom jetre, jer njihovom konzumacijom mogu lakše i brže apsorbovati hranjive supstance u probavni sistem.

Od davnina je poznato da cvekla odlično čisti krv.

Zahvaljujući sastojku glutationu, ovo povrće pod stičeeliminaciju otpadnih tvari, toksina, čak i teških metala iz tela.

Upravo je glutation ključan sastojak koji učestvuje u detoksu jetre i probavnih organa.

Dobrobiti soka od cvekle:

  • doprinosi regulaciji krvnog pritiska
  • puni telo antioksidansima i nutrijentima
  • uravnotežuje razine šećera u krvi
  • čisti krv i leči anemiju
  • deluje antioksidativno i protuupalno
  • poboljšava izgled kože (zahvaljujući detoks svojstvima)
  • podiže nivo energije
  • povećava snagu i izdržljivost
  • poboljšava probavu
  • podstiče eliminaciju toksina putem urina
  • štiti zdravlje jetre

Sok od cvekle za detoks – recept

Ovaj sok najbolje je pripremiti u sokovniku, ali može vam poslužiti i blender malo jače snage.

Za pripremu soka uvek tražite svežu i čvrstu cveklu, s neoštećenom korom.

Sok je najbolje popiti ujutro natašte. Možete ga konzumirati na dnevnom nivou sve dok ne osetite poboljšanje.

Sastojci:

  • ½ kg sveće cvekle, oprane
  • 1 veći krastavac, po želji
  • 1 jabuka
  • svežanj peršuna
  • 1 limun
  • komadić svežeg đumbira

Priprema:

1. Operite sve sastojke i isecite ih na manje komade kako bi stali u vaš sokovnik. Limun i đumbir ogulite.

2. Stavite malo-pomalo sastojke u sokovnik dok ne napravite sok.

3. Sok je najbolje popiti odmah ili u roku od 48 sati. Ako ćete ga konzumirati kasnije, prelijte ga u posudu s čvrstim poklopcem i stavite u frižider.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs