Svi imaju različit ukus i vole da ponekad jedu sasvim različite kombinacije hrane. Iako vam se ovo može učiniti sigurnim, postoje neke kombinacije koje uopšte nije dobro mešati. Zbog toga su vodeći nutricionisti uznemireni, jer su ove tri kombinacije prilično česta greška.
Ako želite da budete zdravi i uvek izgledate savršeno, osećajući se savršeno u svom telu, onda je važno znati ko su te kombinacije.
Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajedno - pogledajte koje su:
Često je razlog ove kombinacije različitih namirnica jednostavno neznanje da to nije dobro za telo. Na primer, postoji mnogo korisnih supstanci koje se dobro apsorbuju samo u kombinaciji sa drugim.
Hleb i džem
Ovo nije samo loša, već čak i opasna za zdravlje kombinacija hrane. To je zbog činjenice da kombinacija ove dve namirnice povećava nivo šećera u krvi.
Beli hleb ima posebno visok glikemijski indeks (GI), koji zapravo deluje kao pokazatelj koliko brzo proizvod može podići glukozu u krvi.
Ako mislite da se integralni hleb može kombinovati sa džemom, onda opet grešite. Razlog je isti, naime takva kombinacija opet dovodi do porasta šećera u krvi.
Danas je dokazano da nagle promene nivoa glukoze u krvi dovode do brojnih zdravstvenih problema, uključujući vrlo ozbiljno oštećenje pankreasa.
Sa druge strane, to je razlog oštrih kolebanja energije, koja takođe nisu nimalo korisna za telo. Mnogo je bolja ideja kombinovanje kriške hleba sa maslacem jer se pokazalo da to smanjuje brzinu kojom glukoza dospeva u krv čoveka.
Nutricionisti tvrde da je odabir hrane podjednako važan kao i njeno međusobno kombinovanje