Mršavljenje

ZAŠTO JE GM DIJETA TRENUTNO NAJPOPULARNIJI NAČIN ISHRANE: Za 7 dana gubi se do 7 kilograma! (JELOVNIK)

GM dijeta (Dženeral motors) prema legendi je osmišljena da bi se zaposleni Dženeral Motorsa rešili viška kilograma, ali ta priča nije tačna i tačno poreklo ove dijete se ne zna

Fitnes & Nutricija
17:04h Autor:
ZAŠTO JE GM DIJETA TRENUTNO NAJPOPULARNIJI NAČIN ISHRANE: Za 7 dana gubi se do 7 kilograma! (JELOVNIK)
Foto: Shutterstock

GM dijeta je sedmodnevni plan ishrane sa restrikcijom određenih namirnica, a sve u cilju što bržeg i efikasnijeg mršavljenja.

GM dijeta je izuzetno popularna, jedna od najpopularnijih dijeta, jer se za sedam dana gubi 7,7 kilograma. Međutim, nutricionisti upozoravaju da brzi gubitak kilograma ne može dugo da se zadrži, te da se kilogrami vraćaju.

Ali ako želite da se upustite u plan ishrane koji donosi GM Dijeta, evo šta da jedete, a šta da obavezno izbegavate:

DAN 1 - VOĆE

Prvog dana dijete, jedite samo voće. Sve osim banana. Najbolje je da jedete lubenicu, dinju, jabuke i krastavce možete. Citruse možete da jedete, ali oni mogu i da vam "ostružu" stomak pa ćete osećati glad. Nema ograničenja u konzumiranju voća.

DAN 2 - POVRĆE

Drugog dana dijete jede se samo povrće: kuvano i sirovo. Nema ograničenja u konzumiranju povrća, ali treba da se jede kupus salata, zelena salata, rendana sirova šargarepa i cvekla - sve ono što čisti organizam. I molimo vas - bez preliva za salate. Da biste začinili salatu možete da koristite sirće, so i maslinovo ulje.

DAN 3 - VOĆE I POVRĆE

Trećeg dana kombinujete voće i povrće. Najbolje je da jedete sirovo povrće i sveže voće. Opet pažljivo birajte šta ćete jesti, a za količinu ne brinite - dozvoljeno je da se najedete ovih namirnica.

DAN 4 - BANANA, MLEKO I GM SUPA

Četvrtog dana dijete dozvoljeno je da se jedu ove tri vrste namirnica: banane, mleko i čudesna supa ili GM supa.

Preporuka je da se pije 3 čaše mleka, da jedete do 5 banana i da se pojede do 2 činijice supe.

GM SUPA - RECEPT:

Potrebno je: 1 glavica crnog luka, 2 zelene paprike, 1 paradajz, 1 stabljika celera, pola glavice kupusa, 1 šargarepa, 2 čili papričice, kašika ulja, so i biber, 1 kocka za supu.

Sve prodinstati, naliti vodomi kuvati.

DAN 5 - MESO I PARADAJZ

Petog dana GM dijete jede se posno meso: crveno meso, belo pileće meso i riba. Dozvoljeno je jesti oko pola kilograma meso dnevno, ali i paradajz. Ograničite se na 6 komada paradajza dnevno.

DAN 6 - INTEGRALNI PIRINAČ, MESO I KUVANO POVRĆE

Šestog dana dijete napravite sebi rižoto sa integralnim pirinčem, piletinom i kuvanim povrćem. Uživajte u obroku.

DAN 7 - INTEGRALNI PIRINAČ, POVRĆE I SOKOVI

Sedmi dan dijete skuvajte sebi pirinač, dodajte mu kuvano povrće i neka vam to bude glavni obrok. Kad ogladnite, pijte prirodno ceđene sokove.

Po završetku ove dijete, očekivani rezultati su gubitak do 7 kilograma. Nakon ove dijete, ne smete da se vratite dotadašnjem režimu ishrane, nego morate da pazite šta jedete. Ovo je samo početak.

GM dijeta ne sme da se praktikuje duže od 7 dana. Pre početka dijete, obavezno se posavetujte sa doktorom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs